Döşemealtı Güreşlerinin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil Oldu - Son Dakika
Spor

Döşemealtı Güreşlerinin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil Oldu

Döşemealtı Güreşlerinin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil Oldu

Döşemealtı Güreşleri’nin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

28.09.2015 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Güreşleri'nin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne 54'ü başpehlivan olmak üzere çeşitli boylarda toplam 600 güreşçi katıldı.

Müsabakaların sonunda finalde rakibini yenen Aksu ilçesinden Mehmet Yeşil Yeşil Döşemealtı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Belediye Başkanı Turgay Genç'in güreşçisi Hasan Cengiz üçüncü oldu.

Nar Festivali'nin eğlence bölümü ülke genelinde meydana gelen terör olayları ve şehitlere saygı nedeniyle Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Döşemealtı halkının talebiyle iptal edildi.

ŞEREF TURU ATTILAR

Güreşleri izlemeye gelen binlerce güreşsevere Döşemealtı Belediyesi tarafından Türk bayrakları dağıtıldı, er meydanı da Türk bayraklarıyla donatıldı. Belediye Başkanı Turgay Genç, Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, Gençler Avrupa şampiyonu ve Dünya Üçüncüsü Yunus Emre Dede ile Tarihi Kırkpınar ve Elmalı Güreşleri'nin son başpehlivanı Orhan Okulu tribünleri selamladı. Müsabakalara onur konuğu olarak katılan eski Başpehlivan Ali Gürbüz de Başkan Genç ve Milli Güreşçi Taha Akgül ile birlikte şeref turu attı.

Döşemealtı Güreşleri'ne katılan 54 başpehlivan Türk bayrağı t-shirtleri giydi ve 50 metre uzunluğundaki bayrak ile saha içerisinde tur atıp birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Başpehlivanlara ellerindeki Türk bayraklarıyla güreşseverler de eşlik etti.

BAŞPEHLİVAN YEŞİL YEŞİL

Büyük çekişme içerisinde geçen Döşemealtı Güreşleri'nde alt boylar sabah saatlerinde, başpehlivanlar ise; öğleden sonra er meydanına çıktı. Sıcak havaya rağmen centilmence mücadele eden güreşçilerin her türlü sakatlanmalarına karşın sağlık ekibi hazır bulundu. Akşam 19.15'te final maçıyla sona eren Döşemealtı Güreşleri'nin bu yılki başpehlivanı Aksu bölgesinden Mehmet Yeşil Yeşil olurken, ikinciliği Ünal Karaman, üçüncülüğü ise Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in güreşçisi Hasan Cengiz ile Recep Kara elde etti. Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'in madalyasını ve kupasını Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, ikinci olan Ünal Karaman'ın madalyasını Belediye Başkanı Turgay Genç, üçüncü olan Hasan Cengiz ile Recep Kara'nın madalyasını Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı verdi.

SİYASİLER VE İŞ ADAMLARI DA GÜREŞLERİ TAKİP ETTİ

Döşemealtı Güreşleri iş adamlarının ve siyasilerin de akınına uğradı. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Turgay Genç'in ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayları, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı, İl Başkanları, İlçe Başkanları, partilerin meclis üyeleri, muhtarlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül katıldı.

EĞLENCELER İPTAL EDİLDİ

Döşemealtı Güreşleri'ne katılan güreşçilere ve misafirlere teşekkür eden Belediye Başkanı Turgay Genç, " Kurban Bayramı'nın 4. gününde bizleri yalnız bırakmayan başta Döşemealtı halkına, misafirlerimize ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen güreşçi kardeşlerime teşekkür ederim. Festivalimizin eğlence bölümünü ülkemizde meydana gelen hain terör olayları ve şehitlerimize saygı nedeniyle iptal ettik. Peygamber sporu olan güreşlerimizi ise halkımızın da isteğiyle gerçekleştirdik. Dolayısıyla hem bayramı hem de nar festivalimizi istenilen coşkuda kutlayamadık. Buna rağmen son derece çekişmeli ve güzel müsabakalar çıkartan güreşçilerimizi kutluyorum, bizleri yalnız bırakmayan yurttaşlarımıza şükranlarımı sunarım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Döşemealtı Güreşlerinin Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement