Döşemealtı Halkı Güreşlere Doydu - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Halkı Güreşlere Doydu

Döşemealtı Halkı Güreşlere Doydu

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen "Nar Festivali" kapsamındaki Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

14.10.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Nar Festivali" kapsamındaki Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Birbirinden ünlü başpehlivanların yanı sıra başpehlivan adaylarını izlemek için sabahın erken saatlerinde Döşemealtı Er Meydanı'na akın eden binlerce güreşsever, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen tribünleri terk etmedi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül, yeni neslin örnek aldığı genç milli güreşçiler Yunus Emre Dede ve Yusuf Can Zeybek'in de onur konuğu olarak izlediği müsabakalar sabah 09.00'da başlayıp akşam 18.00'e kadar devam etti. Döşemealtı'nda en son 3 yıl önce düzenlenen yağlı pehlivan güreş müsabakalarının bu yıl Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce yeniden tertip edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren güreşseverler, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve personelini kutladılar.

Tüm kategorileri ilgi ile izlenen müsabakalar vatandaşların alkışları ile renklenirken, kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Başpehlivanlık finalinde ise Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Hasan Cengiz ile Konyaaltı Belediyesi'nin sporcusu 2013 Yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban karşılaştı. Müsabakayı kazanan Balaban Başpehlivan oldu. Her iki güreşçiyi de ilk kutlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu.

Döşemealtı'nda güreşçilerin mücadelesi kadar Güreş Ağalığı'da çekişme içerisinde geçti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in 50 bin lira ile açtığı ağalık ihalesine toplam 9 iş adamı katıldı. Çekişmeli geçen artışların sonucunda 250 bin lira ile DÖSİAD Yönetim Kurulu Üyesi SERGÜN'ün sahibi Tamer Uğurluel Döşemealtı'nın Güreş Ağası ilan edildi.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya yaptığı açıklamasında, "Döşemealtı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Ata sporumuzu böylesine güzel ve kusursuz bir şekilde bizlerle buluşturan Başkan Turgay Genç ve ekibini kutlarım. Çok kaliteli ve güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül de müsabakaları sabahtan akşama kadar hayranlıkla izlediğini söyledi. Akgül, "Minder güreşçisiyim ancak yağlı pehlivan güreşlerini çok seviyorum. Döşemealtı halkının ve Antalya protokolünün göstermiş olduğu ilgi beni çok etkiledi. Özellikle zaman zaman yağmur yağmasına ve havanın kararmasına rağmen müsabakaları sonuna kadar izleyen Döşemealtı halkını ben de hayranlıkla izledim. İleride yağlı güreşlere katılmayı çok isterim" dedi.

Deşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise Nar Festivali'nin konser bölümünü şehit haberleri nedeniyle 31 Ekim tarihine ertelediklerini ancak güreş müsabakalarını sorunsuz bir şekilde yaptıklarını söyledi. Başkan Genç, "Halkımızın gelenek ve göreneklerine ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Belediye'nin kasasından tek bir kuruş harcamadan yaptığımız etkinliklerimiz bölgemizin zenginliğidir" diye konuştu. Başkan Genç, "Güreş müsabakalarına havanın kapalı ve zaman zaman da yağmurlu olmasına rağmen büyük ilgi gösteren başta Döşemealtı halkı olmak üzere Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'e Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çetin Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, eski belde belediye başkanları, meclis üyeleri, CHP ve MHP İlçe Başkanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Halkı Güreşlere Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement