Döşemealtı Karaveliler Mahallesine Sulama Tesisi - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Karaveliler Mahallesine Sulama Tesisi

Döşemealtı Karaveliler Mahallesine Sulama Tesisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, sulama sorunu yaşayan Döşemealtı’nın Karaveliler mahallesine kapalı sulama tesisi yapıyor.

17.10.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, sulama sorunu yaşayan Döşemealtı'nın Karaveliler mahallesine kapalı sulama tesisi yapıyor.

ASAT Genel Müdürlüğü, altyapı yatırımlarının yanında yaptığı tarımsal sulama tesisleriyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Antalya'da tarımda önemli bir konuma sahip Finike'de Arif, Yalnız, Gökbük mahallelerinde kapalı sulama tesisi inşaatını tamamlayıp çiftçinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karavelilerin tarımsal sulama sorununu çözeceğine dair verdiği sözü de yerine getiriyor. Başkan Türel'in talimatıyla ASAT Genel Müdürlüğü Karaveliler'de kapalı sulama tesisi inşaatı başlattı. Çalışma ile 1 milyon lira maliyetle 25 bin metre uzunluğunda 110'luk polietilen boru döşenecek. Kapalı sulama tesisinin yılbaşına kadar hizmete açılması planlanıyor.

Sulama sorunu tarih oluyor

Kuru tarım yapan Karavelilerli çiftçiler, kapalı sulama tesisinin tamamlanmasının ardından sulu tarıma geçerek, sebzecilik, meyvecilik ve seracılık yapabilecek. Bugüne kadar hiç sulanmamış 4 bin dekar tarım arazisi suyla buluşacak. Sulama sorununun ortadan kalkmasıyla verim ve kazanç yükselecek, yaşam standartları ve istihdam konusunda da ciddi artış sağlanacak.

Sistem nasıl çalışacak

Arazilere yerleştirilen 5 adet pompa ile çıkarılan saniyede 200 metreküp su, 60 metre yüksekliğe daha önceden inşa edilmiş 1 adet 600 metreküp 1 adet 150 metreküp havuzlara aktarılacak. Havuzlarda biriken su, 110'luk polietilen borularla 4 bin dekarlık araziye taşınacak. 500 adet su alım vanaları ile tarlalara dağıtılarak damlama sistemine bağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı Koordinatörü Nurettin Tursun, "10 yıl önce buralara damlama sulama sistemi gelecek deseydik kimse inanmazdı. Menderes Başkan buranın sulama sistemini çözeceğiz demişti. Verdiği sözlerin arkasında durdu ve damlama sulama sistemiyle Karavelilere bir hayat gelecek. Bu sistemle sulama sorunu çözülmüş olacak. Bu sayede zeytinlikler sulanmış olacak, seracılık da hayata geçecek ve vatandaşın kazanç yolları da artmış olacak" dedi.

Geleceğimiz değişecek

Karaveliler Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Ali Koç," Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e bu proje için teşekkür ediyoruz. Daha önce su olmadığı için kuru mahsul ekiyorduk. Yılda bir ekim yapılabiliyorduk. Su geldiği zaman yılda 3 defa ekim yapabileceğiz. Proje sayesinde köyümüzün kaderi değişecek. Gelirimiz artacak, ekonomik durumumuz daha iyi olacak. Gençlerimiz tarımla uğraşacak, istihdam sağlayacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Karaveliler Mahallesine Sulama Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement