Döşemealtı'na "Şehitler Korusu - Son Dakika
Güncel

Döşemealtı'na "Şehitler Korusu

Döşemealtı Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından, ilçede "Şehitler Korusu" oluşturuldu.

18.04.2016 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından, ilçede "Şehitler Korusu" oluşturuldu.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalyalı ya da ailesi Antalya'da yaşayan şehit polis ve askerlerin adını yaşatmak üzere, çeşitli tarihlerde şehit olan 196 asker ve 59 polis için 5 dönüm alanda fidan dikildi. Şehitler Korusunun ilk fidanını da Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül dikti.

Fidan dikme töreninde konuşan Belediye Başkanı Genç, Türkiye'nin acı dolu günlerden geçtiğini, her gün şehit haberi alındığını belirterek "Antalyalı ya da ailesi halen Antalya'da ikamet eden 196 asker ve 59 polis vatan uğruna şehit olmuştur. Ailelerine sabır diliyorum. Onlar bizler için vatan için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmişlerdir. Biz de diktiğimiz fidanlarla hiçbirini unutmayacağız." dedi.

Kaymakam Baygül de "Hain gözler eller ne yaparsa yapsın her zerresi şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda hiçbir melun düşüncenin filizlenmesine izin vermeyeceğiz. Bunun en önemli göstergesi şehitlerimiz adına hazırladığınız projelerdir." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Baygül, Genç, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve genç vekiller birlikte fidan dikip toprağı suladı. Şehitlerin isimleri de ağaçlara asıldı ve fidanların her birine Türk bayrağını simgeleyen ay ve yıldızlı balonlar takıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Döşemealtı'na 'Şehitler Korusu - Son Dakika


Advertisement