Döşemealtı'nda 23 Nisan Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda 23 Nisan Kutlamaları

Döşemealtı\'nda 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde de törenle kutlandı.

23.04.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde de törenle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni tüm yurtta olduğu gibi Döşemealtı ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Sabah erken saatlerde belediye binasına gelen ilköğretim öğrencisi Sıla Özalp, Başkanlık koltuğuna oturarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı olmak istediğini söyleyen minik Sıla'ya, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de destek sözü verdi.

Döşemealtı Kaymakamlığı'nde başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kutlamalar, Yeşilbayır Şehit Er Tevfik Cebeci Stadı'nda devam etti. Döşemealtı Belediyesi tarafından öğrencilere Türk Bayrağı, balon ve şekerleme dağıtıldı.

Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı konuşmasında, "Mustafa Kemal Atatürk ilk Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük önderimiz, dünya ölçeğinde ki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu anlamlı ve özel günü ve Cumhuriyeti bizlere emanet eden herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın iyi bilinmesi ve yeni neslin Cumhuriyetin değerleriyle yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Kaymakam Baygül, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi eğitimle, bilim ve teknoloji ile geleceğe hazırlanması şüphesiz Türkiye'nin kazanımı olacaktır. Dünya çocuklarının el ele, omuz omuza özgürlük ve barış ortamında yetiştirilmesi şüphesiz tüm ülkelerin isteği olmalıdır. Burada eğitim yuvalarına olduğu gibi ailelerimize ve bizlere de görevler düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Döşemealtı İlçesi'nde ki okullar tarafından yöresel ve bölgesel halk oyunları gösterileri, şiir ve müzik dinletileri sergilendi. Nesilden nesile devam eden çuvalla koşu, kaşıkla yumurta taşıma ve halat yarışları ile balon patlatma oyunları sergilendi. Programın sonun da okulların tören yürüyüşü gerçekleştirildi.

Törene Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'ün yanısıra İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Açık, İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayaz, İlçe Jandarma Komutanı Ersin Yiğit, Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Kurumların temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda 23 Nisan Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement