Döşemealtı'nda En İyi Nar Üreticisi Belirlenecek - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda En İyi Nar Üreticisi Belirlenecek

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek "Döşemealtı Nar Festivali Yağlı Güreşleri" kapsamındaki yarışmada en iyi nar üreticisi belirlenecek.

16.09.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek "Döşemealtı Nar Festivali Yağlı Güreşleri" kapsamındaki yarışmada en iyi nar üreticisi belirlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 27 Eylül'de düzenlenecek festival için 19 üreticinin başvurduğu, Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendislerinden oluşan ekibin, bahçeleri inceleyip puanlama yaptığı ifade edildi.

Bahçelerin genel bakımı, zararlılarla mücadele, yabancı ot temizliği, meyve kalitesi ve verimlilik gibi bazı unsurların en iyi nar üreticisini belirlemekte önemli kriterler olduğu vurgulandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, nar festivalinin ilçenin tanıtımına da katkı sağladığını belirterek, üreticiyi desteklemek amacıyla geleneksel olarak yaptıkları "en iyi nar üreticisi" yarışması düzenleyeceklerini vurguladı.

Genç, TÜİK verilerine göre Döşemealtı'nda 7 bin 608 dekar da 413 bin 376 nar ağacı bulunduğunu, elde edilen rekoltenin 9 bin 387 ton olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda En İyi Nar Üreticisi Belirlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement