Dostları İçin Zeytin Ağacından Tespih Yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Dostları İçin Zeytin Ağacından Tespih Yapıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kenan Korur'un tesbih atölyesinde çalışması, Tesbih yapımı detayları Üretim malzemeleri detayları Kenan Korur ile röportaj Korur'un evinde sergilediği kendi yapımı olan tesbihlerden detaylar Dostları için zeytin ağacından tespih yapıyor Edremit'te evinin bir odasını atölyeye dönüştüren emekli esnaf, ham maddesi zeytin ağacı parçaları olan tespihler üretip, dostlarına armağan ediyor Korur: "Genelde zeytin ağaçları budandıktan sonra insanlar bunları sobalık odun yapıyor.

24.04.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kenan Korur'un tesbih atölyesinde çalışması,

Tesbih yapımı detayları

Üretim malzemeleri detayları

Kenan Korur ile röportaj

Korur'un evinde sergilediği kendi yapımı olan tesbihlerden detaylar Dostları için zeytin ağacından tespih yapıyor

Edremit'te evinin bir odasını atölyeye dönüştüren emekli esnaf, ham maddesi zeytin ağacı parçaları olan tespihler üretip, dostlarına armağan ediyor

Korur:

"Genelde zeytin ağaçları budandıktan sonra insanlar bunları sobalık odun yapıyor. Bunları topluyorum ve düzgün yerlerini çıtalar haline getirdikten sonra atölyemde işleyip tespih yapıyorum"

SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ - Balıkesir'in Edremit ilçesindeki evinin bir bölümünü atölyeye dönüştüren Kenan Korur, burada zeytin ağaçlarından yaptığı tespihleri dostlarına hediye ediyor.

Esnaflıktan emekli olduktan sonra kendisine meşgale arayan Korur, işin ustalarından tespih üretimini öğrendi. Üretim için gerekli ekipmanları edinen Kenan Korur, daha sonra evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürdü ve hobi amaçlı tespih imalatına başladı.

Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimlerinde temel geçim kaynaklarından olan zeytincilikten esinlenen Korur, tespihlerinin ham maddesini de zeytin ağaçlarından elde ediyor.

Değeri 150-200 lira olan birbirinden farklı ürünlerden bazılarını dostlarına armağan eden Kenan Korur, zeytin çekirdeği, koç ve geyik boynuzları, sentetik ve kimyasal karışımlı malzemelerden de tespih yapmak için denemelerini sürdürüyor.

"Halen çırağım"

Tespihlerini evinde sergileyen Korur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hayalini kurduğu bu uğraşıyı emekliye ayrıldıktan sonra hayata geçirebildiğini söyledi.

Edremit'in tespih yapılacak en güzel malzemesinin zeytin ağacı olduğunu belirten Kenan Korur, şöyle konuştu:

"Kimsenin kullanmadığı zeytin ağacı atıklarını değerlendirerek insanların beğenisine sunuyorum. Genelde zeytin ağaçları budandıktan sonra insanlar bunları sobalık odun yapıyor. Bunları topluyorum ve düzgün yerlerini çıtalar haline getirdikten sonra atölyemde işleyip tespih yapıyorum. Tespihlerimi beğenenlere hediye ediyorum. Ben de sevdiğim bir şeyle uğraşmış oluyorum. Halen çırağım. İnşallah ileride ustalaşacağım ve daha da güzel şeyler yapacağım."

Korur, atölyesinde çalışırken mutlu olduğunu dile getirerek, yaptığı tespihler beğenildiğinde mutluluğunun arttığını da sözlerine ekledi.

Dostları İçin Zeytin Ağacından Tespih Yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dostları İçin Zeytin Ağacından Tespih Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.

  • İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi
    17:22 İzmir'de düzenlenen resim sergisiyle öğrenciler zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirildi

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay İzmir Şubesi'nin düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" isimli resim sergisi, açıldı.

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek
    17:10 Gelibolu'daki Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu revize projeyle devam edecek

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezarının restorasyon çalışmaları revize projeyle sürdürülecek. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, restorasyonun yüzde 50'sinin tamamlandığı ve Çanakkale Müze Müdürlüğü tarafından revize restorasyon projesinin istendiği belirtildi. Ayrıca, türbeyle ilgili gelen şikayetler üzerine gerekli tedbirlerin alınması için yükleniciden talepte bulunuldu.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.


Advertisement