Dostluk Parkı'ndaki İşletmelere Mühür - Son Dakika
Güncel

Dostluk Parkı'ndaki İşletmelere Mühür

Dostluk Parkı\'ndaki İşletmelere Mühür

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında Van’a kazandırılan Kocaeli-Van Dostluk Parkı’ndaki işletmeler, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldı.

04.12.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında Van'a kazandırılan Kocaeli-Van Dostluk Parkı'ndaki işletmeler, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Van- Bitlis karayolu üzerinde bulunan Kocaeli-Van Dostluk Parkı'ndaki işletmeler, sözleşmelerinin bitmesi gerekçesiyle Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından mühürlenmesi, iş yeri sahipleri ve işçilerin tepkisine neden oldu. Duruma tepki gösteren işletme sahiplerinden Bülent Uslu, "Ruhsatlarımız olduğu halde buralar mühürlendi. Bugün Van'ın en büyük fabrikasında bile 70-80 kişi çalışırken burada sezonda 120-130 kişi çalışıyor. Bu da 120-130 kişinin ekmeğinin kapanması demektir" dedi.

İl Özel İdaresi'nden Van Büyükşehir Belediyesi'ne geçtikten sonra sıkıntılarının başladığını ifade eden işletme sahiplerinden İsmet Temizer ise, "Ruhsatımız var, vergi levhamız var ve biz burada yasal çalışıyoruz. Belediye yetkilileri bizlere parkın halka açık olduğunu söylüyorlar. Burası ilk günden beri zaten halka açık. Halk istediği yerde oturabiliyor, çayını içebiliyor, piknik yapabiliyor. Ayrıca belediye her tarafın ticari alana dönüştürüldüğünü iddia ediyor. Böyle bir şey yoktur. Bunun yanında burada sezonda 120 ila 130 işçi çalışıyor. Belediye hem bu işçileri hem de sözleşmedeki maddeleri göz önünde bulundurmayarak bu işletmeleri kapatıyor" ifadelerini kullandı.

İşletmede işçi olarak çalışan Şahabettin Yeter de, belediye için her şeylerini feda ettiklerini vurgulayarak, "Bugün bizim başkanımız ve partimizin bize yaşattıklarından dolayı bende onları kınıyorum. Buradan Selahattin Demirtaş'a, Ahmet Türk'e ve partideki herkese sesleniyoruz. Bugün onlar evlerine bir parça ekmek götürebiliyor ve çocuklarıyla aynı sofradaki ekmeği paylaşıyorlar, ama biz bugün o ekmeği bile paylaşamıyoruz. Biz de ailemizle bu ekmeği paylaşmak istedik. Ama onlar bize bu acı hayatı yaşattı. Allah kimsenin ahını kimseye bırakmaz. Abdullah Öcalan, 'Ben Kürt halkını tüm dünyaya yaydım' diyor. Ama onlar hiçbir zaman akıllanmadı. Benim partim, benim Kürt halkım hiçbir zaman akıllanmaz, hiç bir zaman da hiç bir yere varamaz" şeklinde konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit ise, Kocaeli-Van Dostluk Parkı'ndaki işletmelerin sözleşmesinin ağustos ayında sona erdiğini belirterek, "Belediye meclisimiz tarafından gönderilen yazıya istinaden daha önce kendilerine yazılı taahhütte bulunmuştuk. Biz on gün önce kendilerine giderek kararları tebliğ ettik. Bir kısmı işletmesini boşalttı, bir kısmı da çarşamba gününe kadar müsaade istemişti. Bugün de perşembe, bizde gidip yasanın gereği neyse onu yaptık" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dostluk Parkı'ndaki İşletmelere Mühür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement