Dostluk ve Barış İçin 10 Bin Km Yol - Son Dakika
Güncel

Dostluk ve Barış İçin 10 Bin Km Yol

Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi'nde, 333 araç kültürler arası kaynaşma ve dostluk için Almanya'da Ürdün'e 10 bin kilometre yol yaptı. Rallinin 4 bin kilometresi ise Türkiye'de gerçekleşti.

12.06.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler'in de partner olarak yer aldığı, 'Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi'nin onuncusu 10 – 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Kurallara göre sadece değeri 1111 Euro'nun altında ve 20 yaşından yaşlı araçların katılabildiği rallide, araçların otoyollara çıkmasına ve GPS kullanmasına izin verilmiyor. Dört yıldır TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları'nın da destek verdiği ralliye bu yıl, 20 ülkeden 333 araç ve 700'e yakın rallici katıldı.

Almanya'nın Allgaeu Bölgesi'nde yer alan Oberstaufen kasabasından 10 Mayıs'ta start alan araçlar, Balkanlar üzerinden İstanbul'a geldi. Türkiye etabı, 15 Mayıs Cuma günü Sultanahmet Meydanı'nda Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır'ın start vermesiyle başladı.

Organizasyonun en önemli ayağı Türkiye

20 ülkenin katıldığı organizasyonun üçte ikilik bölümü Türkiye'de gerçekleştirildi. Sultanahmet'te üç günlük bir konaklamanın gerçekleştiği rallide Türkiye Futbol Federasyonu karması ile Ralli Karması da bir dostluk maçı gerçekleştirdi. Daha sonra aha sonra Çankırı, Çorum, Ankara, Uşak, Manisa ve Muğla istikametinde devam eden organizasyonun Türkiye ayağı Mersin Limanı'nda son buldu. Organizasyon sırasında Çorum'da üç okulun bilgisayar ihtiyaçları karşılanırken, Uşak Ulubey'de ise 80 oturma bankı ve iki köyün futbol takımının ihtiyaçları karşılandı. Manisa Alaşehir'de farklı köylerdeki çocuklara kitaplar hediye edilirken, Muğla İl Kültür Müdürlüğü'ne 600 kitap hediye edildi.

Ürdün Veliaht Prensi bir deve hediye etti
İsrail ve Ürdün içinde de yol yapan ralli katılımcıları, Ürdün'deki Ölü Deniz kıyısında finiş gördü. Zaman veya sürate dayalı herhangi bir yarışın bulunmadığı rallide, rota üzerinde belirlenen sosyal ödevlerin yerine getirilmesinde en başarılı olan takım birinci oldu. Alman katılımcılardan oluşan takıma, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin ödül olarak bir deve verdi. Ürdün'de yarışı sonlandıran 333 araç, Ürdünlü yetkililere hibe etti. Satılacak araçlardan elde edilecek gelir, yardıma muhtaç çocuklar için harcanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dostluk ve Barış İçin 10 Bin Km Yol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement