Down Sendromlu Çocuklara Cimnastik Eğitimi - Son Dakika
Spor

Down Sendromlu Çocuklara Cimnastik Eğitimi

Down Sendromlu Çocuklara Cimnastik Eğitimi

Tokat’ta cimnastik eğitimi alan down sendromlu çocuklar, spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

16.07.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta cimnastik eğitimi alan down sendromlu çocuklar, spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarında down sendromlu çocuklara cimnastik eğitimi veriliyor. Haftada iki gün süre ile antrenör Gökhan Karaçuha nezaretinde öğrenciler cimnastik hareketleri yapmaya çalışıyor. Aileler ise çocuklarının farklı bir eğitim alarak stres atmaları ve güzel bir gün geçirmelerinden dolayı mutlu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 10'a yakın çocuğa cimnastik eğitimi verdiklerini ifade eden Karaçuha, bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

Down sendromlularda olimpiyat yolunun açıldığına dikkat çeken Karaçuha, "Bakanlığımızın da yardımı ile inşallah başarıya ulaşacağız. Öğrencilerimizden güzel neticeler bekliyorum. Öğrencilerimizle biz bir ekibiz, çok mutluyuz. Güzel zaman geçiriyoruz" dedi.

Cimnastiğin özel sporcular için kolay olmadığını belirten Karaçuha, "Ama bu sporu sevdirdik. Biraz zaman alıyor ama diyalog sağlandığında öğreniyorlar. İki yıldır bu işin içerisindeyiz. İki defa üst üste Türkiye şampiyonluğumuz var. İnşallah buradan da güzel sonuçlar bekliyoruz. Çocuklarımıza sporu sevdirerek gelişimlerinde faydalı olmayı istiyoruz. Down sendromlularda kalp sorunu oluyor. Biz bunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Sporla yaşamlarını daha güzel bir şekilde ilerletmelerini sağlamayı istiyoruz" diye konuştu.

6 yaşındaki down sendromlu oğluna cimnastik eğitimi aldıran Ayşegül Şen ise, çocuğu için her yeniliği takip etmeye çalıştığını, verilen eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

13 yaşındaki kızı down sendromlu olan anne Selma Çetin da durumundan hiçbir zaman şikayetçi olmadığını ve verilen eğitimlerin iyi gitmesinden mutlu olduğunu kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Down Sendromlu Çocuklara Cimnastik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement