Down Sendromlu Gençler Belediyenin Gözbebeği - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Gençler Belediyenin Gözbebeği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan down sendromlu 3 genç hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de özgüvenlerini kazanarak sosyalleşme imkanı buluyor.

18.10.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde çalışan down sendromlu 3 genç hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de özgüvenlerini kazanarak sosyalleşme imkanı buluyor.

Büyükşehir Belediyesinin Mali Hizmetler, Kültür ve Turizm daire başkanlıkları ile GASMEK'in çay ocağında görev yapan down sendromlu Ercan Kastur (29), Mehmet Hösük (22) ve Kemal Poçkan (23) ailelerinin de desteğiyle "ekmeklerini" kazanıyor.

Muhasebe arşiv biriminde 2010 yılından bu yana çalışan Ercan Kastur, burada evrak imza ve takip işlerinin yanı sıra banka işlemlerini de yapıyor. İşine olan saygısı ve görev bilinciyle amirlerinin gözbebeği olan Ercan, sempatik tavırlarıyla da iş arkadaşları tarafından çok seviliyor.

İşe başlamadan önce hiçbir sosyal çevresi olmayan, insanlarla iletişimi bulunmayan, evden de dışarı çıkmayan Kastur'un, Büyükşehir Belediyesinde işe başladıktan sonra özgüveni arttı.

Öncesinde sadece annesiyle ev gezmelerine giden Kastur, şimdi otobüse binip işe gidebiliyor, verilen işleri eksiksiz yerine getirebiliyor.

Arkadaşları iş ortamında

Down sendromlu Kastur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin 4 kardeşten en küçüğü olduğunu belirterek, okulunu bitirdikten sonra KPSS'ye girdiğini ve belediyede işe başladığını söyledi.

İşini çok sevdiğini anlatan Kastur, evrakları imzalattığını, bankaya gittiğini belirterek, "Dışarıda hiç arkadaşım yok. Burada birçok arkadaşım var. Onlarla konuşuyoruz. İşten çıkınca eve gidiyorum. İzinli günlerimde televizyon izliyorum, kitap okuyorum. Dışarıya çıkmıyorum evde zaman geçiriyorum." dedi.

Kastur'un muhasebe arşiv birimindeki şefi Özgür Bülent Bakım da 8 yıl önce stajyer olarak işe başlayan Kastur'un verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini anlattı.

Görevini hiç aksatmayan personelin, evrakları daire başkanlarına imzaya götürdüğünü bildirerek, "Evrak takibi yapıyor. Bankaya gönderiyoruz. Ercan başarılı şekilde işine devam ediyor. Önceden hiç konuşmazdı şimdi arkadaşlarla diyalog kurabiliyor." diye konuştu.

İşini çok seviyor

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde görevli Kemal Poçkan ise 5 yıldan bu yana bu birimde görev yapıyor. Her sabah 8'de işinin başında olan Poçkan, burada evrak imza ve takip işleri yapıyor.

Sempatik tavırlarıyla kendi biriminin yanı sıra diğer birimlerde görev yapanların da sevgisini kazanan Kemal Poçkan, işini çok sevdiğini söyledi.

En sevdiği arkadaşının aynı birimde görev yapan Harun Çetin olduğunu anlatan Poçkan, "Evrakları imzaya götürüp getiriyorum. Bana verilen işi yapmaya çalışıyorum. Onunla şakalaşıyoruz, sohbet ediyoruz." dedi.

Kemal Poçkan'ın görev yaptığı birimin amiri olan Gürsel Coşkun, personelinin güler yüzüyle herkesin sevgisini kazandığını vurguladı.

Kemal'in kendisine verilen işi eksiksiz yerine getirmeye çalıştığını ve görevine çok bağlı olduğunu aktaran Coşkun, "5 yıldır burada bizimle çalışıyor. Elimizden geldiğince kendisine destek oluyoruz. Burada işe başladığından beri büyük bir gelişme kaydetti." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) idari personel olarak çalışan Mehmet Hösük ise merkezin kantininde satış ve çay, kahve servisi yaptığına değindi.

Annesinin ev hanımı, babasının ise inşaatlarda kalıpçı olarak çalıştığına işaret eden Hösük, işini sevdiğini, burada hem kendisini geliştirme imkanı bulduğunu hem de para kazanabildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Gençler Belediyenin Gözbebeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement