Down Sendromlu Gençlerin Tenis Tutkusu - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Gençlerin Tenis Tutkusu

Uşak'ta down sendromlu bireyler tenis eğitimiyle sosyal yaşama kazandırılıyor Raket Tenis Kulübü Anterönü Necdet Eres: "Eğitimler çok neşeli geçiyor, kurstan keyif alıyorlar.

28.02.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak'ta down sendromlu bireyler tenis eğitimiyle sosyal yaşama kazandırılıyor.

Uşak Raket Tenis Kulübü tarafından hazırlanan, "Tenisin Yeni Yüzleri" projesi kapsamında yaşları 16 ile 32 arasında değişen 6 engelli belirlendi. Aileleriyle yapılan görüşmelerin ardından kursa kaydedilen 6 kişi, haftada bir gün 23 Nisan İlkokulu Spor Salonu'nda düzenlenen eğitime katılıyor.

Antrenör Necdet Eres, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç aydan bu yana devam eden projeyi gönüllülük esasına göre yürüttüklerini söyledi.

Kursiyerlere temel tenis eğitimi verdiklerini ifade eden Eres, aynı zamanda sporunun engelli bireyler üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kurslara devam eden engelli bireylerin vücut koordinasyonu ve dikkatlerinin geliştirmeye yönelik çaba sarf ettiklerini kaydeden Eres, şöyle devam etti:

"Eğitimler çok neşeli geçiyor, kurstan keyif alıyorlar. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Onlar istedikleri sürece bu eğitimi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tenis antrenörü Serdar Akçay ise proje ile herkesin tenis oynayabileceğini ispatladıklarını kaydederek, "Biz dezavantajlı grupların sporla topluma daha kolay adapte olabileceklerini düşünüyoruz. Onları dışlamak, evlere hapis etmek yerine sporla meşgul olmalarını sağlarsak daha mutlu bir yaşam sürmelerine katkı koşmuş oluruz" diye konuştu.

Tenisin engelli çocukların el, ayak koordinasyonunu artırdığını kaydeden Akçay, zamanla down sendromlu gençlerin karşılıklı maç yapabilecek konuma geleceklerini söyledi.

Hülya Avşar ile maç yapmak istiyor

Down sendromlu Süleyman Erdoğan ise tenis derslerini çok sevdiğini belirterek, Hülya Avşar ile maç yapmak istediğini söyledi. Ders gününü heyecanla beklediğini ifade eden Erdoğan, "Bize bu imkanı verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Sevgi Erdoğan ise oğlunun tenis öğrenmeye başladıktan sonra daha neşeli olduğunu belirterek, derslere devam etmek istediklerini söyledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Gençlerin Tenis Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement