DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması

"Kuruluşundan itibaren demokrasi esaslarına en uygun devlet şeklinin cumhuriyet olduğuna inanan Demokrat Parti, cumhuriyetin teminatı haline gelmiştir"

24.01.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Partinin cumhuriyetin teminatı haline geldiğini kaydetti.

Uysal, partisinin 69. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Milletin muasırlık hedefine uygun olarak 'milli menfaate ve insanlık haysiyetine en uygun prensibi' demokrasi olarak gören demokrat kadrolar, 7 Ocak 1946'da Türkiye'nin en mühim sorununun, cumhuriyetin kuruluş esası olan ancak işlemeyen demokrasi olduğu bilinci ile yola çıkmıştır" dedi.

Demokrat Parti'nin 69. kuruluş yıl dönümü ve 2015 Genel Seçimleri için bir 'muhasebe gününde' olduklarını belirten Uysal, şunları kaydetti:

"Bu yıl 69'ncu kuruluş yıl dönümünü andığımız Demokrat Parti'nin kuruluş tarihi, gerçekten kutlanası birçok yeniliği ve millet adına ilkleri tesis etmiştir. Kuruluşundan itibaren demokrasi esaslarına en uygun devlet şeklinin cumhuriyet olduğuna inanan Demokrat Parti, cumhuriyetin teminatı haline gelmiştir.

Fikri millet, zikri millet olan bizler, bugün de milleti ve vatanın bekasını kendine dert edinen, idare etmeye değil, idareyi sahibine vermeye gelmiş bir hareketiz. Gücünü milletten alan bir hareket olarak bizlerin ortaya koyduğu hedef Türkiye'ye yeni ve kararlı, doğru bir yol çizmektir. Bu davanın, demokrasiyi Türkiye'de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri, kendine kılavuz edindiği doğruluk ve adalet anlayışı, hoşgörü, dayanışma ve beraberlik anlayışları belirlenen bu rotanın da özünü oluşturmaktadır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement