DP Genel Başkanı Uysal: Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Arkasında Duralım - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal: Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Arkasında Duralım

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, başta MHP olmak üzere CHP'nin de desteklediği çatı adayının arkasında olduklarını belirterek, "10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hep beraber arkasında duralım" dedi.

02.08.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, başta MHP olmak üzere CHP'nin de desteklediği çatı adayının arkasında olduklarını belirterek, "10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hep beraber arkasında duralım" dedi.

Uysal, destek turları çerçevesinde Çanakkale'de Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. Lapseki'de tarihi Çınaraltı Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet eden Uysal, "Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na tam destek veriyoruz. Başta MHP olmak üzere CHP'nin de desteklediği çatı adayın arkasındayız. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hep beraber arkasında duralım" dedi.

-"TÜRKİYE KARPUZ GİBİ İKİYE YARILDI"-

Uysal, vatandaşların nasıl bir Türkiye'de yaşayacağına karar vereceği cumhurbaşkanı seçiminin arifesinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin coğrafyasının kader olduğu ve bu kaderin bize beraberinde fırsat olarak sunduğu imkanlardan maalesef ülkemizin yeteri ölçüde yararlanamadığını görüyoruz. Bunca yıllık demokrasi tecrübesiyle beraber önemli sıçrama hamlelerini kıt kanaat imkanlara rağmen yapmış bu büyük ülke, bugün çok daha fazlasını yapabilecek imkana da kabiliyete de sahiptir. Yeter ki emin ellerde olsun, yeter ki vatan, millet, devlet, cumhuriyet, demokrasi şuuru olan insanların elinde, bugünkü düşürüldüğü hal gibi kendisinin dışındaki meseleleri, iç istikrarını, milli güvenliğini, birliğini ve beraberliğini tehdit edecek noktaya getirmesin. Deyim yerindeyse iki turlu bir seçim, ikinci turu birinci turda yapılır hale gelmiş. Türkiye'nin karpuz gibi ikiye yarıldığı noktada aslolan, insanlarımızı en geniş ortak paydada, en büyük yüzeyde buluşturabilmektir. Geçmiş yerel seçimler önemli düzeydedir ama onunla da kifayet edebilme imkanımız yoktur. Milletimizin, bu gerçekleri gördüğü noktada, kendisini, geleceğini kuşatabilmek adına doğru tercihi yapacağına inanıyorum."

Pek çok farklı siyasi partinin, Türkiye'yi ortak müşterekte birleşme konusunda attığı adımın millet nezdinde de karşılık bulacağını bildiklerini dile getiren Uysal, bunun için var güçleriyle çalıştıklarını ve cumhurbaşkanı seçimine katılımın yüksek olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal: Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Arkasında Duralım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement