DP Genel Başkanı Uysal Fethiye'de - - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Uysal Fethiye'de -

DP Genel Başkanı Uysal Fethiye\'de -

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Geçmişimizi satır satır bildiğimiz gibi, bu muhteşem maziye uygun bir şekilde geleceğini kuşatmak adına siyaset yapıyoruz.

28.03.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Geçmişimizi satır satır bildiğimiz gibi, bu muhteşem maziye uygun bir şekilde geleceğini kuşatmak adına siyaset yapıyoruz. Siyaseti bugün birilerinin neden yaptığını vatandaşlarımız iliklerine kadar hissediyor. Onların neden yaptığını bu ses kayıtlarından dinliyorsunuz" dedi.

Uysal, Fethiye Belediye Başkanı ve DP adayı Behçet Saatcı'nın Beşkaza Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, tarihin seyrini değiştirmeye azmetmiş bir milletin evlatları olarak insanlara giydirilmeye çalışanlara karşı kendi kaderlerini çizecekleri söyledi. Uysal, milletin önceliklerini kendi önceliği sayan bir hareketle Türkiye'nin tarihi yürüyüşüne uygun geleceğini inşa etmek adına büyük bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Uysal, verdikleri mücadelede millet adına görevlerini yapmak için Anadolu'yu karış karış gezerek, insanların zihinlerini bulandırmaya çalışanlara karşı milletin geleceğini aydınlatma gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Davalarının, milletin gönlüne ve Türk insanı ile arasına örülmüş duvarları yıkmak olduğunu dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

"Yaşama zevkinden vazgeçip yaşatma aşkına gönül veren insanlar olarak, başka bir davamız zaten olmaz. Geçmişimizi satır satır bildiğimiz gibi, bu muhteşem maziye uygun bir şekilde geleceğini kuşatmak adına siyaset yapıyoruz. Siyaseti bugün birilerinin neden yaptığını vatandaşlarımız iliklerine kadar hissediyor. Onların neden yaptığını bu ses kayıtlarından dinliyorsunuz. Neler neler yapmışlar da bizim haberimiz yokmuş. Bu milletin kaynaklarını, bu millete eşit fırsatlar olarak sunacaklarına, birilerinin kendi evlatlarını zengin ettiğini öğrendik. Birileri ayakkabı kutularını güya imam hatip yapacaklarmış diye para sığdırdıklarını gördük. Kimi bakan çocuklarının trilyonlara 3-5 kuruş dediklerini öğrendik. Kimlerinin milyar dolarları evlerinde sakladıklarını öğrendik. Kimilerinin 'Paraları sıfırlıyoruz' diyerek, Türkiye'yi nasıl sıfırlamaya gayret ettiklerini öğrendik. İşte bugün, bu devletin çivisini çıkartırcasına bir tavrın, bir üslubun anlayışı içerisinde, örülen korku duvarlarının altında nasıl kaldıklarını öğrendik."

Gültekin Uysal, yapılan yolsuzluklara cevap vermek adına, millet olarak haykırmaları gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin bugün önünde bir tercih vardır. Bu tercih bu büyük milletin namerde muhtaç olmadan, kendi meselelerini kendisi çözecek mi yoksa kendi meselelerini başka diyarlara, başka başkentlere. bölücü başlarına, Barzanilere mi havale edecek bunun kararını vereceksiniz" dedi.

- "Ortada devlet yok"

Bu senaryonun bir asır önce Kuzey Afrika'dan başlayıp, Afganistan ve Pakistan'a kadar bu milletin önüne "kader" olarak konulduğunu savunan Uysal, milletin önüne kader olarak konulanı kabul etmediğini söyledi.

Uysal, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada kendi kaderini kendisi tayin etmiş yegane millet bizleriz. Bunun anlamını, önemini, iyi bilmek durumundayız. Kadim bir devlet geleneğimiz vardı. Bugün üzülerek söyleyeyim, ortada devlet yok. Devleti, geleneğini ve kurumlarını, 'değiştiriyoruz, dönüşüyoruz, reforme ediyoruz' diyerek bir kişinin şahsında üçüncü dünya ülkelerine has bir düzeni kurmak adına ne hale getirdiklerini görüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Uysal Fethiye'de - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement