DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de - Son Dakika
Yerel

DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de

DP Genel Başkanı Uysal İzmir\'de

"Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder"

24.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder" dedi.

Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i ziyaretinde, Türkiye'de, Tanzimat Fermanı'nın ilanıyla başlayan modernleşme ve toplumsal değişim programının uygulandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimiyle bir eşiğe gelindiğini vurgulayan Uysal, şunları söyledi:

"Bu program, ya bu raydan çıkacak ya da yoluna devam edecek. Temsili demokrasi dediğimiz model içinde son 12 yıldır, denetleyecek dengeleyecek mekanizmalar üretilemedi. Kademe kademe gücünü pekiştirdiği noktada, iktidarın asli düşünce ve yüzünü somut şekilde ortaya koyduğu süreç yaşandı. Gelinen noktada, iktidarda temsiliyetini hissetmeyen ülkenin yarısından fazlası, özellikle geçen yılki Gezi sürecinin ardından, kendini dışlanmış hissetti. Türkiye'nin bu şekilde sürdürülebilir olması mümkün değil. İklim değişikliğine ihtiyaç duyduğumuz bu noktada, cumhurbaşkanı seçiminin önemli bir manivelaya dönüşeceğine inanıyorum."

Uysal, Türkiye'deki tüm kimliklerin mağduriyet çemberini geçtiğini belirterek, "Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukuki ve siyasi çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder" görüşünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanının ilk kez halk oyuyla seçileceğine işaret eden Uysal, şöyle devam etti:

"Adeta devletin içinde birkaç yapının kurulduğu, vatandaşa reva görülen hukukun kendilerine işletilmediği, fırsat eşitliğinin olmadığı ortamda, demokrasiden bahsedebilmek mümkün değil. Biz de birinci kimliği demokratlık olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun arkasında bir araya geldik. Cumhurbaşkanı seçiminde, tarihsel suçlar olarak nitelendirebileceğimiz yaftalarını birbirine ekleyerek Türkiye'ye yeni deli gömleği giydirmeye çalışanlara karşı, açık ve net şekilde hukuk ve demokrasi temelinde Türkiye'nin, kendisine yeni rol tarifi yapacağına inanıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DP Genel Başkanı Uysal İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement