DP'li Çelik: Evren ve Gürsel'in Cumhurbaşkanlığı Geri Alınsın - Son Dakika
Güncel

DP'li Çelik: Evren ve Gürsel'in Cumhurbaşkanlığı Geri Alınsın

DP\'li Çelik: Evren ve Gürsel\'in Cumhurbaşkanlığı Geri Alınsın

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Aşkın Çelik, eski Cumhurbaşkanları Kenan Evren ve Cemal Gürsel'in cumhurbaşkanlıklarının geri alınmasını istedi.

16.09.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Aşkın Çelik, eski Cumhurbaşkanları Kenan Evren ve Cemal Gürsel'in cumhurbaşkanlıklarının geri alınmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na çağrı yapan Çelik, "Darbeci Cemal Gürsel ile Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı makamının geri alınması, maddi ve manevi kazanımları geri alınarak Cumhurbaşkanları sıralamasından çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

DP Genel İdare Kurulu üyesi Aşkın Çelik, 27 Mayıs darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 53'üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada eski Cumhurbaşkanları Cemal Gürsel ve Kenan Evren'in cumhurbaşkanlıklarının geri alınmasını istedi. Çelik, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı idamlarının 53'üncü yılında rahmet ve minnetle andıklarını belirtip, " Türkiye'nin demokratik gelişimini sekteye uğratan 1960 darbesinin üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçti. Milletimiz Yassıada'da kurulan ve Başbakan Adnan Menderes ile bakanları Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ın idama götüren mahkemede yaşanan hukuk dışı uygulamaları unutmadı. Demokrasi şehitlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın savunucuları olarak tarihe geçtiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Çelik, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyoruz. 27 Mayıs 1960 darbesiyle Cemal Gürsel cumhurbaşkanlığına getirilmişti. Sizden talebimiz döneminiz ile alakalı olarak Türkiye'nin konuştuğu Yeni Türkiye kavramının milletimizce hissedilmesi için gelin bu eşkıya hareketinin demokrasi tarihimize sürdüğü kara lekenin acısını az da olsa hafifletelim. Darbeci Cemal Gürsel ile Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı makamının geri alınması, maddi ve manevi kazanımları geri alınarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanları sıralamasından çıkartılması, ayrıca milli birlik komitesi ve milli güvenlik konseyinde yer alan kişilerin de her türlü kazanımları hayatta olup olmadıklarına bakılmaksızın geri alınmasını istiyoruz. Başbakan'dan bu konuda yasal düzenlemenin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DP'li Çelik: Evren ve Gürsel'in Cumhurbaşkanlığı Geri Alınsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement