DP Seçim Bildirgesini Açıkladı - Son Dakika
Politika

DP Seçim Bildirgesini Açıkladı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün koyduğumuz tavırla 550 milletvekiliyle bütün imkansızlıklara rağmen ruhunu ortaya koyan, bu yükü taşıyan bütün arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'ye dayatılmış olmasına rağmen bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" dedi.

07.10.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bugün koyduğumuz tavırla 550 milletvekiliyle bütün imkansızlıklara rağmen ruhunu ortaya koyan, bu yükü taşıyan bütün arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'ye dayatılmış olmasına rağmen bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Uysal, "Yeni Nesil Türkiye Programı" başlıklı partisinin seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıda konuştu. Türkiye'nin önündeki en önemli meselenin eğitim olduğunu vurgulayan Uysal, AK Parti'nin iktidar olduğu dönemde beş Milli Eğitim Bakanının değişmesini ve eğitim sistemini eleştirdi.

AK Parti iktidarını eleştiren Uysal, "Bugün koyduğumuz tavırla 550 milletvekiliyle bütün imkansızlıklara rağmen ruhunu ortaya koyan, bu yükü taşıyan bütün arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'ye dayatılmış olmasına rağmen bu seçimde doğruyu, hakikati ayağa kaldırmak adına var gücümüzle çalışacağız" ifadesini kullandı.

DP'nin devletin, vatandaş, kurumlar ve başka ülkelerle olan ilişkilerini iktidara geldiği takdirde yeniden düzenleyeceğini belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'nin bu açmazlar içinde bu karmaşa içinde derinden bir nefes almasını sağlayacak bir iradeyi kadro derinliği ile beraber hep beraber ortaya koyuyoruz. Demokrat Parti olarak 1 Kasım seçimleri için bir şey vaat etmekten öteye kaygıları gidermek için akılcı, uygulanabilir yeni nesil bir program hazırladık. 'Sorunları çözümsüz hale getiren bir iktidara, çözümsüzlüğü derinleştiren muhalefete mahkum değilsiniz' dedik. Geçmişten bu güne sahip olduğumuz kurumsal hafızamız, kadro ve fikir derinliğimiz, Türkiye'nin muhasır bir medeniyet olması yolunda kat ettiği mesafedeki emeği ile ve milletimizin kaygılarından arındıracak yeni nesil Türkiye programımız ile adaleti, huzuru, barışı, birlik ve beraberliği hayatın her alanında fırsat eşitliğini, güvenli bir toplumu yeniden üreten kendi kendine yetebilen bir Türkiye'yi ve demokrasiyi vaat ediyoruz."

Açıklamasının ardından Uysal, seçim beyannamesini tanıttı.

Beyannamede eğitimin herkes için temel bir hak olacağı, temel hedefini ise 'tam gün eğitim' olduğu belirtilerek, YGS ve LYS'nin kaldırılacağı ifade edildi.  Beyannamede ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın TBMM tarafından seçileceği vurgulanırken, KDV'ni ise yüzde 8 olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DP Seçim Bildirgesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement