Dpü, 9 Eylül Üniversitesi ile İşbirliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Dpü, 9 Eylül Üniversitesi ile İşbirliği Yaptı

Dpü, 9 Eylül Üniversitesi ile İşbirliği Yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Famakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, DPÜ ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ile DPÜ’nün TURCİN’in 7. İşbirliği ortağı olduğunu bildirdi.

03.03.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Famakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, DPÜ ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ile DPÜ'nün TURCİN'in 7. İşbirliği ortağı olduğunu bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, Sağlık Bakanlığıyla da protokolü olan Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN) Türkiye'de klinik araştırmaların gelişmesi adına oldukça önemli bir kuruluş olduğunu ve Merkezi Avrupa olan ECRİN planlama çalışma grubunun, Türkiye'de TUCRİN olarak kurulduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, birçok ülkede yapılmakta olan klinik araştırmaların Türkiye'de de daha fazla yapılabilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Genç'in destekleriyle Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı olarak işbirliğinde yerlerini aldıklarını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, "Üniversitemiz ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlükleri arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ile Üniversitemiz 7. İşbirliği ortağı olmuştur. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından imzalanan işbirliği protokolü, Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN) Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dumlupınar Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı/Birimi arasında klinik araştırmalar alanında yapılacak çalışmalarla ilgilidir. İşbirliği Protokolünün amacı, Türkiye'deki klinik araştırmaların sayısını ve niteliğini geliştirecek taraflar arası ortaklık çalışmalarını düzenlemektir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dpü, 9 Eylül Üniversitesi ile İşbirliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement