Dpü'ye 53 Ülkeden Başvuru - Son Dakika
Yerel

Dpü'ye 53 Ülkeden Başvuru

Dpü\'ye 53 Ülkeden Başvuru

Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ), eğitim hayatlarını sürdürmek isteyen 53 ülkeden 802 kişinin başvuru yaptığı bildirildi.

12.08.2014 13:28  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DPÜ Rektörü Ahmet Karaaslan, yaptığı açıklamada, DPÜ'nün dünyada tanınan bir üniversite yapmak için sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

Dumlupınar Üniversitesi'nde eğitim-öğretim görmek isteyen dünyanın 53 ülkesinden 802 öğrencinin başvurusu olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

" Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkiye olmak üzere 3 ülkede sınavlarımız yapılıyor. Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler, burada eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda üniversitemizin, Kütahya ve ülkemizin ülkelerinde ve gittikleri yerlerde tanıtımını yapacak kültür elçileri, turizm elçileri olacaktır. Ülkemiz ile ülkeleri arasında köprü görevi göreceklerdir. Bu eğitim-öğretim yılında, 500 öğrencilik kontenjan ayrıldı. 8-18 Temmuz arasında ön kayıtlar alındı. 12-22 Ağustos tarihleri arasında da ek kontenjanlara başvuruların alınıp, kayıtlar gerçekleştirilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dpü'ye 53 Ülkeden Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement