Dr.alp Kızılsu Adaylığını Adana'da Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Dr.alp Kızılsu Adaylığını Adana'da Açıkladı

Dr.alp Kızılsu Adaylığını Adana\'da Açıkladı

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun yaklaşık 40 gün sonra yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi, Atıcılık branşında birçok Türkiye rekorunun sahibi olan milli atıcı Dr. Alp Kızılsu, Adana'da yaptığı basın toplantısıyla başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

21.12.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun yaklaşık 40 gün sonra yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi, Atıcılık branşında birçok Türkiye rekorunun sahibi olan milli atıcı Dr. Alp Kızılsu, Adana'da yaptığı basın toplantısıyla başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Federasyon başkanlığına seçilmesi durumunda atıcılık ve avcılık sporunu yaygınlaştıracağını belirten Dr.Alp Kızılsu, şunları söyledi:

"Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 29 Kasım 2014 günü Ankara'da yapılan 3. Mali Genel Kurul toplantısında federasyon yönetiminin faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, faaliyet programları, taslak bütçeleri, gelir gider tablosu ve bilançosunun ibra edilmediğinden Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ana statüsüne göre 60 gün içinde olağanüstü seçimli genel kurul yapılma zorunluluğu doğmuştur. Geçmiş yönetimin ibra edilmemesinin en önemli sebebi sportif anlamda yaşanan durağanlıktır. Bununla beraber Federasyon başkanının ve yönetiminin spora ilgisizliği, ehil olmayan bazı kişilerin pozisyon bularak camiada kutuplaşmalara yol açması, yıllık faaliyet programının uygulanamaması gibi nedenler sonucunda spontane bir refleksle federasyon düşürülmüştür. Yıllarca bu spora gönül vermiş bir kişi olarak, yönetimsel, teknik ve sportif anlamda sahip olduğum birikimleri son derece yetkin bir yönetim kurulu ile birlikte istişare ederek, sporcuların en baş köşede olmasına özen gösterip, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nu en düzenli ve başarılı Spor Federasyonu yapmak istiyorum. Bu sürecin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

DR.ALP KIZILSU KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Kolejinde tamamladıktan sonra, 1981 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 25 yıllık devlet memuriyetini 2007 de tamamlayıp yıllarca sporcu ve hekim olarak hizmet verdiği Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden emekli olan Dr. Alp Kızılsu halen özel sektörde meslek hayatını devam ettirmektedir. Kendi gibi Milli Atıcı olan Dilara Kızılsu ile evli ve Mert adında 24 yaşında bir evlat sahibidir.

Alp Kızılsu'nun spor hayatı 1973 yılında yüzme ile başlamıştır. Bu branşta 4 yıl milli takımda görev yapmış, 36 kez milli formayı giymiş, Türkiye rekorları kırmıştır.

1979 yılında başladığı Atıcılık sporunda aynı yıl milli takıma seçilmiş, gene aynı yıl yurtdışındaki ilk yarışmasında Büyükler Türkiye rekorunu kırmıştır. Bugüne kadar da yaklaşık 35 yıldır Trap Türkiye Rekorunun sahibidir. 22 kez Trap Türkiye Şampiyonu,12 kez Büyükler Ferdi Balkan Şampiyonu olmuştur.

2002 yılında Hırvatistanda yapılan Balkan Atıcılık Şampiyonasında eşiyle beraber 8 Altın Madalya kazanarak Balkan Şampiyonaları tarihinde bir ilke imza atmıştır.

1984 Los Angeles, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil etmiştir 1991 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesince Fair Play ödülüne layık bulunmuştur. 1992 yılında Avrupa Atıcılık Şampiyonasında Double Trapta Avrupa Şampiyonu olurken Dünya Rekoru kırmıştır.

kariyerindeki ikinci Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmıştır.

2014 yılında Milli sporculukta 41. Yılını tamamlayan Alp Kızılsu sporculuk kariyerine Milli Takım düzeyinde devam etmekte, 2014 yılı Türkiye sıralamasının ve Milli takım kadrosunun 1. Sırasında yer almaktadır . - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dr.alp Kızılsu Adaylığını Adana'da Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement