Dr. Arslan, " Aşıyla Hastalıkları Aşıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Dr. Arslan, " Aşıyla Hastalıkları Aşıyoruz"

Dr. Arslan, " Aşıyla Hastalıkları Aşıyoruz"

Kilis İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, Avrupa Aşı Haftası 22-26 Nisan tarihlerinde Türkiye’de de kutlandığını söyledi.

21.04.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, Avrupa Aşı Haftası 22-26 Nisan tarihlerinde Türkiye'de de kutlandığını söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan, 22-26 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen "9. Avrupa Aşı Haftası" etkinliklerinde aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının arttırılması yolu ile öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin arttırılması hedeflendiğini belirterek, "Aşı Haftası kapsamında Sağlık personeli ekipleri tarafından öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı aşısız 5 yaş altı eksik aşılı aşısız tüm çocukların aşıları tamamlanması sağlanmaktadır. Ayrıca aşılama hizmeti Aile Sağlığı Merkezleri ve Tüm Sağlık Birimlerinde de ücretsiz olarak verilmektedir. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilmez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştırılmalıdır. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atıp, Erişkinlerde ve risk gruplarında bağışıklama çalışmalarının desteklenmesi gerekmektedir. Aşı hem kişiyi hem toplumu yaşam boyu koruyarak, hayat kalitesini yükseltir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Arslan, ' Aşıyla Hastalıkları Aşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement