Dr. Cengız Yavılıoğlu'ndan Bayram Mesajı - Son Dakika
Yerel

Dr. Cengız Yavılıoğlu'ndan Bayram Mesajı

Dr. Cengız Yavılıoğlu\'ndan Bayram Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr.

29.10.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Yavilioğlu, "Cumhuriyet halkın, kendi egemenlik hakkını kendi iradesi ile, hiçbir baskı altında kalmadan kullanması ve bu suretle yönetimi belirlemesidir" dedi.

Yavilioğlu "Cumhuriyetin sagladığı en büyük kazanç; halkın iradesinin sandığa yansımasıdır. Halk, korkmadan/korkutulmadan istediği partiyi ve hükümeti göreve getirebiliyorsa oradaki rejimin adına Cumhuriyet denir.

Fakat yıllarca bu ülkede halkın özgür iradesiyle seçtikleri, çeşitli müdahalelerle görevden alındı. Seçilenler, atanmışların baskısını gördü. Bazen de seçilenler "gönüllü" olarak atanmışların kontrolü altına girerek "halkın egemenliğine" sahip çıkamadı. Bunlar halkı aldattılar. Ama halk, her 'Oyundan ve müdahaleden" sonra sandıkta cezalarını kesti ve 'Cumhur' kendi 'Cumhuriyetine' sahip çıktı.

Artık AK Parti döneminde halkın (cumhurun) iradesi, emanet bilinciyle korunuyor. Başkalarının bu iradeye müdahale etmesine izin verilmiyor/verilmeyecek. Seçilenler, bir kesimin değil herkesin hükümeti oluyor ve olmaya devam edecek. Cumhurun iradesine; darbelerle, 'Gezi' benzeri olaylarla müdahale etmek isteyenlere müsade edilmeyecek. Cumhurun iradesinin sandığa yansıması ve onun sonucu olan Cumhuriyeti korumak ve kollamak, bir kesimin değil bütün vatandaşlarımızın görevidir. Bu görevi, sandıkta AK Parti iktidarına veren halkımızın bu emanetinin, parti olarak kutsal olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet adına üstlendigimiz görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyet için emek harcayan; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Cengız Yavılıoğlu'ndan Bayram Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement