Dr. İlhan Diken Ölümünün İkinci Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Dr. İlhan Diken Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

Dr. İlhan Diken Ölümünün İkinci Yılında Anıldı

Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem Belediye Başkan Vekilliği ve Meclis Üyeliği görevinde bulunan Dr. İlhan Diken, ölümünün ikinci yıldönümünde anıldı.

21.06.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem Belediye Başkan Vekilliği ve Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Diyarbakır Tabip Odası eski Başkanı Dr. İlhan Diken, Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında ve Şehir Tiyatrosu'nda anıldı.

Anmaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Raci Bilici, Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, Diyarbakır Tabip Odası üyeleri, ailesi ve arkadaşları katıldı.

Anmada konuşan Hüda Diken, anma etkinliğine gelenlere teşekkür etti. Hüda Diken, İlhan Diken'in kısa yaşamına çok işler sığdırdığını, çok zorluklar yaşadığını ve kalbinin bu zorluklara dayanamadığını anlattı.

Mezarlıktaki anmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda önce İlhan Diken'in kitabının tanıtımı yapıldı, daha sonra hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, İlhan Diken'i kaybetmelerinin ardından geçen iki yılda yaşanan süreci ve Tahir Elçi'nin katledilmesini anlatarak, 'Umudu büyütmemiz gerekir. Sayın İlhan Diken bizimledir, kitabıyla, yazılarıyla bizimledir." dedi. Anlı'nın ardından söz alan İlhan Diken'in ağabeyi yazar Şeyhmus Diken ise anma etkinliği ve kitabın çıkarılmasındaki yardımları dolayısıyla Eş Başkanlar Kışanak ve Anlı'ya teşekkür etti. Etkinlik, İlhan Diken'in meslektaşlarının konuşmalarıyla sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dr. İlhan Diken Ölümünün İkinci Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement