Dr. İsmail Kapan Üniversite Öğrencileri ile Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Dr. İsmail Kapan Üniversite Öğrencileri ile Biraraya Geldi

Dr. İsmail Kapan Üniversite Öğrencileri ile Biraraya Geldi

Ortadoğu’da yaşanan süreci ülkemizde en iyi takip eden isimlerden biri olan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dr. İsmail Kapan, İhlas Vakfı tarafından organize edilen “Ortadoğu’da sıcak gelişmeler” konulu konferansa katılarak üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

16.12.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu'da yaşanan süreci ülkemizde en iyi takip eden isimlerden biri olan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dr. İsmail Kapan, İhlas Vakfı tarafından organize edilen "Ortadoğu'da sıcak gelişmeler" konulu konferansa katılarak üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Kapan, İhlas Vakfı Bahçelievler Öğrenci Yurdu'nun ev sahipliği yaptığı konferansta öğrencilere Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler ile ilgili bilgiler aktardı.

Kapan, Türkiye'nin 30 yıldır bölgesel güç olma yönünde ilerlediğini ancak bölgesel güç olma noktasında terör başta olmak üzere birçok problemle mücadele ettiğini söyledi.

Suriye'de 2011 yılından bugüne kadar kimyasal silahlar da kullanılarak 300 binden fazla insan öldüğünü ama batının bu durum karşısında ses çıkarmadığının altını çizen Kapan, "Ne zaman ki Irak'ta İşid diye bir örgüt çıktı, batı o zaman harekete geçti. Orta doğuda her geçen gün yeni bir örgüt kuruluyor ve zulüm yapıyor. Kim yapıyor bunları çok konuşulur ama ceremesini İslam dünyası çekiyor. Ayrıca Müslümanların parasıyla batılılar keyif çatıyor. Arap dünyasının en önemli ülkeleri Mısır, Libya, Irak belki son zamanlarda bu ülkelere Cezayir'i de ekleyebiliriz. Bu ülkelerin bütün zenginlikleri askeri harcamalara gittiği için halk bu zenginliklerden faydalanamıyor" dedi.

Batının Arap milliyetçiliğini yaymak için 20. yüzyılda devletçikler kurdurduğunu dile getiren Kapan, "Bugüne baktığımızda batılılar devletçiklerden vazgeçerek radikal terör örgütleri kurdurmaya başladılar."dedi. Sadece Suriye'de 700 kadar örgütten söz edildiğini belirten Kapan, "Muhalefet 30 parçaya ayrılmış durumda. Herkes birbirini ihanet ile suçluyor. Muhalifler zayıflar ve etkinliğini yitirirse Halep de müthiş bir katliam olabilir. ve Türkiye'ye milyonlarca mülteci akını başlar. Gelen insanların Türkiye üzerinde büyük bir maddi külfeti olur. Gelen insanlar için güvenli bölge oluşturulması oldukça zor olabilir."diyerek bu konudaki endişesini dile getirdi.

Türkiye'deki siyasi iktidar ve istikrar Türk halkının en büyük şansı olduğunu söyleyen Kapan, "70'li yıllarda olduğu gibi ikili, üçlü, dörtlü koalisyon hükümetleri olsa çok zor durumlar yaşanabilirdi. Yani şuan Türkiye'de siyasi bir istikrar var" dedi.

Dr. İsmail Kapan konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Türkiye'nin 2023 hedeflerinden bahsetti. Kapan sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam coğrafyasını toplamak konusunda önemli adımlar attığını ifade ederek bitirdi.

Konferansın sonunda Dr. İsmail Kapan yazmış olduğu Ortadoğu'da Bahar Sancısı isimli kitabına olan ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin kitaplarını imzaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dr. İsmail Kapan Üniversite Öğrencileri ile Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement