Dr. Mustafa Eraslan, 'Termaller Şifa Kaynağıdır' - Son Dakika
Güncel

Dr. Mustafa Eraslan, 'Termaller Şifa Kaynağıdır'

Dr. Mustafa Eraslan, \'Termaller Şifa Kaynağıdır\'

Dr. Mustafa Eraslan,'Bu sulardan istifade edecek vatandaşların doktor kontrolü ve tavsiyesinde bir kullanım yapmaları daha doğru olur' dedi.

09.10.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. Mustafa Eraslan, termal suların; içilerek, yüzülerek ve banyo yapılarak farklı yöntemlerle pek çok açıdan şifa olduğunu belirterek, "Bu sulardan istifade edecek vatandaşların doktor kontrolü ve tavsiyesinde bir kullanım yapmaları daha doğru olur" dedi.Bitkisel formüllere dayalı tedavi anlayışıyla tıp dünyasında farklı bir yer edinen Dr. Mustafa Eraslan, önemli doğal şifa kaynaklarından olan kaplıcaların sağlık üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu.Afyon’da bulunan Gazlıgöl’e giden Eraslan, bölgenin dünyanın en önemli termal merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Eraslan, “Son yıllarda yapılan yatırımlar bölgeye olan ilgiyi oldukça arttırdı. Sağlık turizmi ve koruyucu hekimlik açısından yoğun bir talep alan Gazlıgöl mevkiindeki termal sular, dünya standartlarının oldukça üstünde. Bölgenin termal suyunun mineral sayısı ve zenginliği bölgeyi benzerlerinden ayrıştıran başlıca unsurlardan biri” diye konuştu. Bölge yatırımcılarının daveti üzerine Gazlıgöl’ü ziyaret eden Dr. Mustafa Eraslan, termal suların önemli bir şifa kaynağı olduğunun altını çizdi.

“TERMALLER, KORUYUCU HEKİMLİK GÖREVİ GÖRÜYOR”

Termal suların özelliklerinden bahseden Dr. Mustafa Eraslan, bu tarz doğal kaynakların koruyucu hekimlik vazifesi yürüttüğünü, böylece birçok hastalığın tedavisinde yardımcı ve önleyici özellik taşıdığını söyledi. Eraslan, termal suların içilerek, yüzülerek, banyo yapılarak ve çamur banyosu gibi farklı yöntemlerle pek çok açıdan şifa olduğunu belirtirken, bu sulardan istifade edecek vatandaşların doktor kontrolü ve tavsiyesinde bir kullanım yapmalarının daha doğru olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dr. Mustafa Eraslan, 'Termaller Şifa Kaynağıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement