Dr. Özen, "Demiryollarımız Zonguldak Turizmine Katkı Sağlayabilir" - Son Dakika
Yerel

Dr. Özen, "Demiryollarımız Zonguldak Turizmine Katkı Sağlayabilir"

Dr. Özen, "Demiryollarımız Zonguldak Turizmine Katkı Sağlayabilir"

TBMM Stratejisti, önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili A. Adayı Dr. Hasan Özgür Özen ve beraberindeki heyet, "Yeni Türkiye İçin Evet" kampanyası Zonguldak saha çalışması kapsamında T.C. Devlet Demiryolları Zonguldak Gar Müdürlü Alattin Kelek’i makamında ziyaret etti.

16.02.2017 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Stratejisti, önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili A. Adayı Dr. Hasan Özgür Özen ve beraberindeki heyet, "Yeni Türkiye İçin Evet" kampanyası Zonguldak saha çalışması kapsamında T.C. Devlet Demiryolları Zonguldak Gar Müdürlü Alattin Kelek'i makamında ziyaret etti.

Gar Müdürü Kelek ile Zonguldak demiryolları, tren seferlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi üzerinde istişarelerde bulunan Dr. Özen yaptığı açıklamalarda, Zonguldak'ta son yıllarda en büyük gelişmelerin demiryolları üzerinde olduğuna dikkat çekerek Zonguldak demiryollarının ve tren seferlerinin daha da gelişime açık olduğunu belirtti.

Zonguldak demiryollarının vatandaşların ulaşımına büyük katkılar sağladığına değinen Dr. Özen, Zonguldak demiryolu hatlarının ülkenin en nadide güzelliklerini barındırdığını ifade edere turizm amaçlı olarak da kullanılabileceğini söyledi.

Dr. Özen yaptığı açıklamalarda, "Özellikle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın seyahatinde belirttiği gibi, Karabük Zonguldak demiryolu hattında en keyifli yolculuklar yaşanıyor. Çok nadide doğal güzellikleri barındıran ve ormanlarımızın içinden geçen bu demiryolu hattı; restoran vagonları olan Nostaljik Trenlerle turizm amaçlı olarak kullanılabilir" dedi.

Dr Özen açıklamasında, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların, Amasra'nın doğal güzellikleri yaşamak adına balık restoranlarına akın ederek bölge turizmine katkı sağladığı gibi, Zonguldak-Karabük Restoran Vagonlu Nostalji Treninin de bölge turizmine büyük katkılar sağlayabileceğini belirtti. Özen, projenin demiryolları bünyesinde faaliyet gösterebileceği gibi özel sektör tarafından işletilebileceğini söyledi.

Turizm amaçlı kullanılan demiryolu hatlarımızın bölge ekonomisi de büyük katkılar sağlanabileceğine değinen Dr. Özen, "Bu sayede bölge insanımızın işsizlik sorunun önüne geçilebilecek bir adım atılabilecek. Bu proje diğer bölgelere de örnek olabilecek. Türkiye'nin elindeki tüm doğal güzellikleri kazanca dönüştürebilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin gelişmesinin önündeki birçok engeli ortadan kaldıracak. Yatırımlar yeni dönemde daha hızlı bir şekilde hayata geçecek" dedi.

Gar Müdürlü Alattin Kelek ise Başbakan Binali Yıldırım'ın ülke genelinde demiryollarına ayrı bir önem verdiğini belirterek. Demiryolu taşımacılığının her geçen gün daha çok tercih edilmeye başladığını ve Zonguldak'ın doğal yapısı nedeniyle bölge için en uygun ulaşım ağının demiryolları olduğunu belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Özen, 'Demiryollarımız Zonguldak Turizmine Katkı Sağlayabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement