Dr. Taşkent: Kolesterol Hamilelikte Faydalı - Son Dakika
Güncel

Dr. Taşkent: Kolesterol Hamilelikte Faydalı

Dr. Taşkent: Kolesterol Hamilelikte Faydalı

Manisa'da özel bir hastanenin Kadın Doğum Hastalıkları Doktoru Ebru Taşkent, hamilelikte beslenmenin önemine değinerek, kolesterolün hamilelikte çocuğun beyin gelişimi için faydalı olduğunu söyledi.

01.09.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da özel bir hastanenin Kadın Doğum Hastalıkları Doktoru Ebru Taşkent, hamilelikte beslenmenin önemine değinerek, kolesterolün hamilelikte çocuğun beyin gelişimi için faydalı olduğunu söyledi. Ayrıca doktor Taşkent, hamilelere fazla ekmek ve fazla şeker tüketiminden uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Doktor Ebru Taşkent, yaptığı açıklama ile hamilelikte beslenmenin önemine değindi. Halk arasında sık yapılan yanlışlardan bir tanesinin hamilelerin sürekli yemek yemeye ve kilo almaya teşvik edilmesi olduğuna vurgu yapan Taşkent, "Halbuki biz tamamen bebeğin büyüyüp gelişmesini istiyoruz. Annenin kilo alarak şişmanlamasını değil. Bu konuda yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi fazla ekmek ve şeker tüketimi. Biz daha çok protein ağırlıklı beslenmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

BEBEĞİN BEYİN GELİŞİMİNE KATKI

Kolesterolü yüksek çıkan hamilelerin kırmızı et, yumurta ve yağdan uzak durma eğiliminde olduklarını bildiren Taşkent, "Oysaki kolesterol hamilelikte bizim için çok faydalı. Bebeğin beyin gelişimi tamamen oradan sağlanıyor. Hamilelikte kolesterolün yükselmesi gerekiyor ve kesinlikle proteinler aracılığıyla alınması gereken yağın kesilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

Hamile kadınların gazlı ve asitli içeceklerden uzak durması gerektiğine vurgu yapan Dr. Taşkent, şeker ve tuz yükü yüksek olduğu için bunun yerine tuzu az ayran ve bol bol su içmek gerektiğini hatırlattı. Mineral bakımından sadece sodanın da içilebileceğini kaydeden Ebru Taşkent, "İdrar yapıldığı vakit idrarın berrak çıkması lazım. Eğer idrar koyu sarı renkli çıkıyorsa yeterli sıvı alınmıyor demektir. Hamile kadınların sıcak ve soğuk bulunduğu ortama göre günde en az 2 veya 2 buçuk litre su içmesi lazım" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dr. Taşkent: Kolesterol Hamilelikte Faydalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement