Dr. Yıldırım: "KAHVALTI Yapmayan Çocuk Başarılı Olamaz" - Son Dakika
Güncel

Dr. Yıldırım: "KAHVALTI Yapmayan Çocuk Başarılı Olamaz"

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Dr. Osman Yıldırım, kahvaltı yapmayan çocuklarda yorgunluk hissine bağlı olarak derse karşı isteksizlik oluştuğunu belirtti.

03.12.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Dr. Osman Yıldırım, kahvaltı yapmayan çocuklarda yorgunluk hissine bağlı olarak derse karşı isteksizlik oluştuğunu belirterek, "Kahvaltısını yapmayan çocuk dersine odaklanamaz. Oysa her gün düzenli kahvaltı yapan çocuklar derslerinde daha çok başarı gösterirler." dedi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Osman Yıldırım, çocuklar için kahvaltının çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuklar, 12 saate varan bir açlık sonrası ilk öğün olarak kahvaltı yaparlar. Bu da kan şekeri denilen glikoz için çok önemlidir." diye konuştu.

"YORGUNLUK HİSSİ OLUŞUR"

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Kahvaltısız Olmaz" konulu seminerde annelere önemli uyarılarda bulunan Dr. Yıldırım çocukların güne başlarken mutlaka kahvaltı yapması gerektiğini belirtti. Glikozun insan beyninin enerji kaynağı olduğunun altını çizen Yıldırım, çocuğun derslerinde başarılı olabilmesi için mutlaka kahvaltısını düzenli yapması gerektiği kaydetti. Dr. Yıldırım, şöyle konuştu: "Kahvaltı yapmayan çocuklarda yorgunluk hissine bağlı olarak isteksizlik olur. Derslerine odaklanamazlar. Oysa her gün düzenli kahvaltı yapan çocuklar derslerinde daha çok başarı gösterirler. Okulda çocuğunuza kahvaltı verilmiyor ise mutlaka evde kahvaltı hazırlayın."

Seminerde ayrıca annelerin sorularını da cevaplayan Dr. Yıldırım, yeterli ve dengeli beslenmenin başarıya etkisi, kahvaltı ile ilgili yanlış uygulamalar ve örnek kahvaltı menüleri konusunda da ayrıntılı bilgi verdi.

SEVİNÇ: "SEMİNERLER DEVAM EDECEK"

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Sevinç ise okul müdürleri ile okul aile birliği başkanlarının isteğiyle "Kahvaltısız Olmaz" seminerlerinin ilkini düzenlediklerini belirtti. Okullarda eğitim kalitesinin artırılmasında yerel yönetimlerin desteğinin de önemli olduğunu vurgulayan Sevinç, "Bağcılar Belediyesi'ne eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, bunun yanı sıra öğrencilerimizin derslerindeki başarısını arttırmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda ailelerin katılımıyla eğitici, uyarıcı, öğretici ve yol gösterici konferans, seminer ve sempozyumlar düzenliyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dr. Yıldırım: 'KAHVALTI Yapmayan Çocuk Başarılı Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement