DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür Açıklaması

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya'nın 2045 yılına kadar ihtiyacı olan 47 milyon 300 metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının temininin sağlanacağını bildirdi.

03.08.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya'nın 2045 yılına kadar ihtiyacı olan 47 milyon 300 metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının temininin sağlanacağını bildirdi.

Özgür, yaptığı açıklamada, Alanya'nın içme suyu sıkıntısını ve arıtma sorununu 30 yıl boyunca ortadan kaldıracak Alanya içme suyu ve arıtma tesisi inşaatları çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Dim Barajı tünel çıkışındaki HES'in (Hidroelektrik Santrali) vana odasının mansabından branşman ile alınacak bin 761 metreküp-saniyelik debinin içme suyu arıtma tesisine bin 600 milimetre çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesinin sağlanacağını belirten Özgür, "Alanya'nın 2045 yılına kadar ihtiyacı olan 47 milyon 300 metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının temini sağlanacak" ifadesini kullandı.

İsale hattında toplam 10 bin 905 metre boru imalatının tamamlandığını, işin genel fiziki gerçekleşme boyutunun ise yüzde 80 olduğunu bildiren Özgür, şöyle devam etti:

"Arıtma tesisi 2 kademeli olarak toplam 1,74 metreküp saniyelik kapasiteli seçilmiş projenin ilk önce birinci kademesi yapılacaktır. Arıtma tesisinin 13 ünitesinde kazı ve drenaj çalışmaları, 5 ünitesinde temel betonları ve 2 ünitesinde inşaat çalışmaları tamamlanmış olup, işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 27'dir."

İsale hattı ve arıtma tesisinin de tamamlanmasıyla içme suyunu Alanya'ya ulaştırmış olacaklarını belirten Özgür, emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement