DSİ Bölge Müdürü Diyarbakır'da Su Sıkıntısı Yok - Son Dakika
Güncel

DSİ Bölge Müdürü Diyarbakır'da Su Sıkıntısı Yok

DSİ Bölge Müdürü Diyarbakır\'da Su Sıkıntısı Yok

Devlet Su İşleri 10.Bölge Müdürü Okan Bal,bölgedeki barajlarda doluluk oranlarında sıkıntı bulunmadığını söyledi.

21.01.2014 15:49  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürü Okan Bal, Türkiye'nin batısında yaşanan kuraklık ve barajlardaki doluluk oranları ile ilgili konuşurken, bölgedeki barajlarda doluluk oranlarında sıkıntı bulunmadığını ve geçen yılki oranlarla aynı olduğunu söyledi. Bal, Diyarbakır'da şu an için bir sıkıntı görünmüyor dedi.

Diyarbakır'da DSİ 10.Bölge Müdürlüğü'nün performansı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Bölge Müdürü Okan Bal, bu yıl Diyarbakır merkez, Silvan ve Bismil ilçelerine ait ovalarda toplam 245 bin hektar alanın sulanmasının hedeflendiğini söyledi. Projelerinin en önemli ayağının Silvan Barajı olduğunu ve şimdiye kadar yüzde 24'ünün tamamlandığını belirten Bölge Müdürü Bal, Silvan Barajı'nın 2016 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını, Şırnak ve Silopi'de güvenlik barajı olarak adlandırılan barajların ikisinin tamamlandığını ancak, diğer 5 barajın çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

'BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANLARINDA BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR'

Gazetecilerin, Türkiye'nin batısında yaşanan kuraklık ve barajlardaki su doluluk oranı ile ilgili sorularını da yanıtlayan DSİ 10.Bölge Müdürü Okan Bal, Karakaya, Kralkızı, Dicle, Batman, Göksu, Devegeçidi ve Derik- Dumluca barajları bugün itibariyle doluluk oranları tablomuzda mevcut. Doluluk oranları Karakaya'da yüzde 85, Kralkızı'nda yüzde 33, Dicle'de yüzde 77, Batman'da yüzde 40, Göksu'da yüzde 42, Devegeçidi'nde yüzde 48, Derik- Dumluca barajında yüzde 17 olarak görünüyor. Doluluk oranlarına bakıldığında Kralkızı ve Derik- Dumluca'da biraz sorun görünüyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde barajlardaki doluluk oranları yüzde 34'lerde. Bizde büyük bir sıkıntı görünmüyor. Bizim için yağışlı dönem Ocak, Şubat, Mart aylarında henüz başlamadı. İstanbul gibi şehirlerde bu mevsimde barajların doluluk oranlarının yüzde 40-50'lerde olması gerekiyor. Bizim barajlarımızdaki doluluk oranlarının olumsuz bir sinyal verdiğini şu an düşünmüyoruz. Çünkü, bu tablo geçtiğimiz yılla bu zamanda aynı tablo, geçen yılda biz bu doluluk oranına sahiptik. Her sene bu mevsimde bu oranlar söz konusu, daha sonra karların erimesiyle birlikte yağışlı sezondun sonunda bu rakam yüzde 70-80'lere ulaşıyor. Diyarbakır'da şu an için bir sıkıntı görünmüyor dedi.

Baraj yapım çalışmalarında zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını da söyleyen DSİ 10.Bölge Müdürü Okan Bal, geçen yıl Uludere barajında sosyal kaynaklı bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Terör kaynaklı ve vatandaş kaynaklı sıkıntılar yaşıdıklarını belirten Bölge Müdürü Bal, Mütahitleri sıkıştırıyorlar, 'işte bizim yakınlarımızı çalıştırın' diye. Tabi mütahitinde çalıştırabileceği belli sayıda personeli var. Onun üzerine personel çalıştırması mümkün değil bu talepleri de karşılanmayınca çalışmalara engel oluyorlar. Silvan Barajında yaşadığımız sosyal sıkıntının ana sebebi bu. Uludere barajının bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DSİ Bölge Müdürü Diyarbakır'da Su Sıkıntısı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement