DSİ'den Manavgat'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım - Son Dakika
Yerel

DSİ'den Manavgat'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım

DSİ\'den Manavgat\'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından, Manavgat ilçesine 2003-2016 yılları arasında 171 milyon 357 bin 359 TL yatırım yapıldığı bildirildi.

03.03.2016 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından, Manavgat ilçesine 2003-2016 yılları arasında 171 milyon 357 bin 359 TL yatırım yapıldığı bildirildi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, 2003-2016 yılları arasında Manavgat ilçesi'ne yapılan yatırımları açıkladı. Manavgat ilçesine 13 yılda 171 milyon 357 bin 359 TL'lik yatırımın yapıldığını belirtilen Özgür, "Manavgat Çayı Su Temini Projesi Enerji Tesislerinin Bakım ve Onarımı, Değirmenözü Çaltepe Sulaması, Oymapınar Köyü Arazilerinin Pompajla Sulanması, Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Turizm Dereleri Islahı, Kopak Acısu Ilıca Nifrit Dereleri Taşkın Koruma Kopak, Acısu, Ilıca ve Nifrit Dereleri, Karpuz Çayı Islahı, Naras Barajı çalışmaları tamamlandı" dedi.

İNŞAAT SAFHASINDAKİ TESİSLER

İnşaat safhasındaki 7 tesis bulunduğunu söyleyen Özgür, açıklamasına şöyle devam etti;

"Naras Barajı İnşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 97. Çardak Topsurlar Barajı ve Sulaması çalışmasında fiziki gerçekleşme oranı yüzde 15. Yeşilbağ Barajı ve Sulaması işinde fiziki gerçekleşme yüzde 70. Çaltepe Saçıdere Gölet ve Sulamasında fiziki gerçekleşme yüzde 73. 5 bin 506 dekar alanı suya kavuşturacak olan Belenobası Pompaj Sulaması işe tamamlandı. Karpuz Çayı Islahı 2. Kısım çalışmaları devam ediyor. Şarlavuk Deresi 1. Kısım çalışmasının yüzde 30 tamamlandı."

PROJE SAFHASINDAKİ TESİSLER

Proje çalışmaları devam 11 tesis hakkında da bilgi veren Özgür, "Yavrudoğan Barajı Proje Yapımı, Yavrudoğan Barajı Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı, Çardak Barajı Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı, Çardak Barajı Sulaması Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı, Köprüçay Islahı Proje Yapımı, Karpuz Çayı Islahı Proje ve Kamulaştırma Planı Yapımı, Ilıca Deresi, Sarısu Deresi Taşkın Korumave Rusubat Kontrolüne Yönelik Proje ve Kamulaştırma Planı, Sağırin Deresi Taşkın Koruma, İncirli (Kömürcüler) Deresi Taşkın Koruma, Nifrit Deresi Taşkın Koruma Proje çalışmaları devam ediyor." diye konuştu

PLANLAMA SAFHASINDAKİ TESİSLER

Manavgat ilçesi'nde 20 tesisin planlama çalışmasına devam edildiğini ifade eden Özgür, "Kızıldağ Göleti ve Sulaması, Yeniköy Yerköprü Göleti ve Sulaması, Halitağalar Göleti ve Sulaması, Bozyaka Laleibükü Barajı ve Sulaması, Karabucak Göleti ve Sulaması, Yukarı Işıklar Göleti ve Sulaması, Beşkonak Barajı HES ve Sulaması, Ballıbucak Köyü Taşkın Koruma (T.K), Değirmenözü Köyü T.K., Çenger (Dilkum Sitesi) T.K., Saraçlı Köyü Keleş Deresi T.K., Çaltepe Köyü Köprüçay- Akçay Dereleri T.K., Çavuşköy Acısu Deresi T.K., Sorgun Acısu Deresi T.K., Kelçay T.K., Çardak ve Hokka Dereleri T.K., Kaplanbükü ve Devrencik Deresi T.K., Söbiyer Deresi T.K., Köprüçay T.K. ve Bingeşik Deresi T.K. planlama çalışmaları sürüyor" dedi - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ'den Manavgat'a 171 Milyon 357 Bin 359 TL Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement