DSİ'den Ordu'ya 695 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika
Güncel

DSİ'den Ordu'ya 695 Milyon TL'lik Yatırım

DSİ\'den Ordu\'ya 695 Milyon TL\'lik Yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Ordu’da son 13 yılda 695 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu yatırımlarla Ordu’nun içme suyu ve enerji ihtiyacı karşılanmaktadır” dedi.

28.05.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Ordu'da son 13 yılda 695 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Bu yatırımlarla Ordu'nun içme suyu ve enerji ihtiyacı karşılanmaktadır" dedi.

Ömer Özdemir yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Ordu Su Arıtma Tesisi'ni hizmete açtıklarını, bu tesis sayesinde Ordu ve Gülyalı ilçe merkez ve kırsal alanında bulunan 315 bin nüfusa temiz içme suyu sağlandığını belirtti. Su Arıtma Tesisi'ne Melet Irmağı'nda inşaatı biten Ordu regülatöründen şehir merkezine içme suyu temin edildiğini kaydeden Özdemir, "Ordu Regülatöründen Su Arıtma Tesisi'ne kadar 18 km'lik isale hattı döşendi. Şu anda günde 78 bin 800 metreküp suyu arıtacak arıtma tesisi olarak hizmet veriyor. 15 milyon TL'ye mal olan arıtma tesisimizden Ordu il merkezi ve Gülyalı ilçemize yılda 29 milyon metreküp su sağlanıyor" diye konuştu.

ÜNYE VE KORGAN'IN İÇME SUYU TAMAM

Halen Ünye ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma yaptıklarını da belirten Özdemir, "Ordu'nun en büyük ilçesi olan Ünye'nin İçme suyu meselesini çözmek adına Ünye İçmesuyu Arıtma Tesisi ve Ünye İçmesuyu Regülatörü ve isale hattı tamamlandı. Ünye ve civarının 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılandı. Daha önce Korgan ilçesinin içme ve kullanma suyunu sağlayacak olan Korgan Absut Yaylası Göleti ise 2008 yılı sonunda tamamlanmıştı" şeklinde konuştu.

9 HES ENERJİ ÜRETİYOR

Ordu iline son 13 yılda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 695 milyon TL'lik yatırım yapıldığını kaydeden Özdemir, "2003- 2014 yılları arasında 1 adet baraj ve 1 adet gölet inşa edilmiştir. Bu tesislerle, 3 yerleşim yerine yılda 10 milyon metreküp içme suyu sağlanmıştır. 2003-2014 yılları arasında tamamlanan dere ıslah tesisleri ile Ordu şehir merkezi ve 34 adet yerleşim yeri ile bin 615 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. Ayrıca özel sektör tarafından tamamlanan 232 bin 756 MW kurulu gücünde 9 adet HES tesisi ile 750 milyon kwh enerji üretilmektedir" açıklamasında bulundu.

Özdemir, göl-su çalışmalarının hızla devam ettiğini de belirterek, Ordu'da 8 adet gölet ve sulama projesi yapılacağını, bu tesislerin tamamlanmasıyla 3 Bin dekar alanın taşkınlardan korunacağını ve yıllık 13 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını da sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel DSİ'den Ordu'ya 695 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement