DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Projeleri Yerince İnceledi - Son Dakika
Yerel

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Projeleri Yerince İnceledi

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Projeleri Yerince İnceledi

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, GAP Eylem Planı kapsamındaki Kral kızı Dicle ve Silvan projesindeki çalışmaları yerinde incelemek için Diyarbakır'a geldi.

20.05.2012 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, GAP Eylem Planı kapsamındaki Kral kızı Dicle ve Silvan projesindeki çalışmaları yerinde incelemek için Diyarbakır'a geldi.

Ankara DSİ Genel Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek'in yanı sıra Proje İnşaat Daire Başkanı Ali Kılıç, GAP Şube Müdürü Hayrettin Erşan, Kamulaştırma Şube Müdürü A.Kadir Karakuş ve Toplulaştırma Şube Müdürü Vekili Nazmi Özcan Gap Eylem Planı kapsamındaki projeleri yerinde incelemek için DSİ 10.Bölge Müdürlüğü'ne çıkarma yaptı. DSİ Genel Müdürlüğü'nden gelen heyeti karşılayan DSİ 10.Bölge Müdürü Turkay Özgür çalışmalarla ilgili bilgi verirken, çalışmaları yerinde görmek ve incelmek için projelerin bulunduğu yere intikal edildi.

Projeler hakkında bilgi veren DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, "Diyarbakır halkına genel müdürümüz Akif Özkaldı beyin selam ve sevgisini onun adına iletiyorum. Bölge olarak yatırımı en yüksek olan rakamsal olarak bu sene harcayacak olan miktar 600 milyon lira yatırım ödeneğidir. Silvan projemize başladık 274 bin hektar ve Gap projesi içinde bir dönüm noktası olacak olan bir projemizdir. Geçtiğimiz günlerde bakanımız Veysel Eroğlu,

kalkınma bakanımız Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız M. Mehmet Eker'in de olmak üzere törenle Silvan Barajının, tünelinin ve Ambar Barajının temellerini attılar. Halkımızın için hayırlı olsu diyorum" dedi.

Ali Kılıç ise, "Diyarbakır ili için her iki projede çok önemli, projelerin aksamaması için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Hem Bölge Müdürlüğümüz hem de firmalar canla başla çalışıyorlar. Bölge halkımız da hayırlı olsun diyorum" dedi.

DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Gap eylem planını Başbakanımız Diyarbakır da açıkladıktan sonra genel müdürlüğümüz ve bölge ile birlikte geceli gündüzlü çalışmaya başladık. Bu çalışmaları bitirdiğimiz zaman 4 Milyon dönümü sulamaya açmış olacağız. Çok önemli ve Diyarbakır'ı kalkındıracak bir proje Silvan ve kral kızı projesi ile birlikte yün binlerce insanımızın istihdam edilmesi demektir. Diyarbakır'ı gıda üssüne çevirecek bir çalışmadır. Tabi bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz, ne kadar bize destek olurlarsa o kadar bu projeleri hayatiyete kazandırmış oluruz. Yapılan bu çalışmalarımızın hem kurumumuza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra heyet Batman Sağ sahil ve Sol Sahil sulama kanalları ve pompaj binalarını gezerek yapılan işler hakkında bilgi aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek Projeleri Yerince İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement