DSİ Genel Müdürlük Heyeti Sulama İnşaatlarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

DSİ Genel Müdürlük Heyeti Sulama İnşaatlarını İnceledi

DSİ Genel Müdürlük Heyeti Sulama İnşaatlarını İnceledi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız ve beraberlerindeki heyet Antalya’da bir dizi incelemelerde bulundu.

07.07.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız ve beraberlerindeki heyet Antalya'da bir dizi incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu ve beraberindeki heyet DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür'ün ev sahipliğinde Alanya 2'nci Merhale Dim Barajı Sulaması İkmali İnşaatı ve Gazipaşa Ovası Sulaması inşaatlarında incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, DSİ Genel Müdürlüğü Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve Şube Müdürleri ile birlikte ilk olarak Alanya 2'nci Merhale Dim Barajı Sulaması İkmali İnşaatı alanlarında inceleme yaparak şantiyede işin seviyesi hakkında ilgililerden brifing alıp, şantiye defterini imzaladılar. Daha sonra 47 bin 400 dekar tarım alanını modern sistem ile suya kavuşturacak olan Gazipaşa Ovası Sulaması İnşaat Şantiyesine gelen heyet burada da çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, yaptığı açıklama da Alanya 2'nci merhale barajının tamamlanmasıyla suya kavuşacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Alanya 2.Merhale Dim Barajı Sulaması İkmali İnşaatımız tamamlandığında 36 500 dekar Tarım alanını modern sistem ile suya kavuşturmuş olacağız. Proje kapsamında; Dim barajı tünel çıkışındaki vana odasından Ø1300 lük çelik boru ile alınan su 145 bin 324'lik bir iletim hattı ile basınç kırıcı vana odasına verilerek oradan SI, S2 Ana hatları ile p1,p2, pompaj hatlarına verilecektir. Gazipaşa Ovası Sulaması İnşaatı işi kapsamında, sulama hattı uzunluğu 51 kilometrelik kısmı CTP boru ve 128 kilometrelik kısmı PE olmak üzere yaklaşık 179 kilometre olup, Gökçeler Barajından alınacak su ile 47.400 dekar tarım arazi sulanacaktır" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ Genel Müdürlük Heyeti Sulama İnşaatlarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement