DSP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Açıklaması

"Dünya'da en yüksek seçim barajı Türkiye'de uygulanıyor"

26.12.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı Muammer Aydın, "Dünya'da en yüksek seçim barajı Türkiye'de uygulanıyor" dedi.

Aydın, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kanunların normal prosedür yerine kararname ve emirnamelerle yürütüldüğünü iddia ederek, hukukun hukuk olmaktan çıktığını öne sürdü.

CHP'nin ana muhalefet partisine yakışır davranmadığını iddia eden Aydın, şöyle konuştu:

"CHP'nin simgelerindeki ilkeler yok edildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle CHP, her türlü ilkesinden uzaklaştı. 'Ne olursan ol gel' dedi. Bir Mevlana partisi haline dönüştü. Muhalefet de Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları üzerinden muhalefet ediyorlar. Böyle bir muhalefet olmaz. İyi yapılan şeylere bravo doğru yaptınız. Eğri yapılana da bunu tasvip etmiyoruz şuralar eğridir kabul edilemez diyerek bir takım tepkiler vermek lazım."

Aydın, Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla lise öğrencisinin tutuklanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, "Söz konusu durum suç teşkil etmez. Bir basın toplantısı içerisinde halka mal olmuş yolsuzlukların hırsızlık olarak değerlendirildiği bir ortamda 16 yaşındaki bir çocuğun hırsızlıktan bahsetmesi bence suç teşkil etmez. Gözdağı vermek amacıyla yargıyı kullanarak gözdağı veriyorlar" diye konuştu.

Genel Başkanları Masum Türker adına Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının kaldırılmasına yönelik dava açtıklarını anlatan Muammer Aydın sözlerini şöyle tamamladı:

"Yüksek Seçim Kuruluna müracaat ederek barajın kaldırılması talebinde bulunduk. Onlar da uygun şekilde Adalet Bakanlığı'ndan da alınan görüş çerçevesinde bunun mümkün olmadığını bildirdiler. Dünya'da en yüksek seçim barajı Türkiye'de uygulanıyor. Anayasa Mahkemesi'nin birinci seçenek hak ihlali olduğunu tespit edip topu yasama meclisine atarak orada yeni bir düzenleme yapılmasını isteyebilir ya da hak ihlali yapıldığını tespit edip tümden iptal edebilir. O zaman baraj sıfıra iner." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement