DSP Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DSP Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi" dedi.

01.09.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi" dedi.

Türker, Genç Gönüller Derneği'nce Safranbolu Öğretmenevi'nde, Avrupa Birliği Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya Parlamentosu ile Tuzla Kaymakamlığı'nın desteğiyle düzenlenen "Siyasette Yüksek Topuklar Projesi" kapsamındaki konferansta konuşma yaptı.

Katılımcılara deneyimlerini anlatan Türker, hayalinin, Türkiye'nin siyasetinde kadınların oranının parlamentoda en az yüzde 50'ye ulaşması olduğunu söyledi.

Masum Türker, Türkiye'nin savaşın eşiğinde olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

"Kadınlar eğer yönetimde söz sahibi olsaydı, Türkiye şimdi Suriye ile ilişkilerinde savaşın eşiğine gelmezdi. Türkiye adına bizi zor günler bekliyor. Siyasette kadının yer alması erkeklerin hata yapmasını engelleyecektir. Türkiye'nin Suriye ile savaşın eşiğine gelme noktası son 15 aydır yaşadığımız, fevkalade yanlış, ülkeyi bölünme noktasına getiren iştir. Bunda CHP'nin de suçu var. Türkiye'nin bölünebilmesi için altyapı hazırlandı. Bölgede Türkiye'nin de içinde bulunabileceği bir karmaşaya ihtiyaç vardı. Bu da Suriye'de çıktı."

DSP Lideri Türker, yüzde 10 seçim barajının Türkiye'de koalisyonlardan kurtulmak için konulmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Amaç öyle olsaydı Anayasa'da olurdu. Siyasi Partiler Kanunu'na, Türkiye'yi şekillendirmek görevi verilen Kenan Evren ve arkadaşları döneminde konmuş ve hiçbir siyasi partinin kaldırmaya çalışmadığı, aslında Güneydoğu Anadolu'da PKK'yi güçlendiren bir yasadır. Siz yüzde 10 seçim barajı koyarsanız, doğuda ve güneydoğuda seçime giren ancak bu nedenle seçilemeyen kişiler, PKK'nın desteğine ihtiyaç duyar. Halbuki her parti yüzde 2-3 bile alıp parlamentoya girebilse o zaman PKK'nın silah gücüyle oy toplamasına kimsenin ihtiyacı kalmaz. Biz de milletvekillerine, 'niye PKK'ya sahip çıkıyorsunuz' demeyiz. Bu barajı kaldırmadığınız sürece bugün yalnızca doğuda değil yarın kuzeyde de bunlar olabilir."

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş da siyasi deneyimlerini paylaşarak, siyasete kadının elinin değmesinin, Türkiye'yi daha da güzelleştireceğini kaydetti.

Muhabir: Erdinç Aksoy/Ömer Erim Baştimar

Yayıncı: Şükran Yücel - KARABÜK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DSP Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement