DSP Genel Başkanı Türker'in Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Türker'in Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Maalesef bir dönem yurt dışından getirdiğimiz bakanın katkısıyla Demokratik Sol Parti bölündü" dedi.

02.03.2014 19:59  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Maalesef bir dönem yurt dışından getirdiğimiz bakanın katkısıyla Demokratik Sol Parti bölündü. Ondan sonra oylar bölünmesin, oylar CHP'ye gitsin diye hep baskı yapıldı. Ama gördük ki CHP de o CHP değil" dedi.

Türker, partisinin bir düğün salonunda düzenlediği belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Başkanlığı'nı DSP'den alınmış emanet bir başkanlık olarak gördüklerini ve eninde sonunda Mersin'i alarak dürüst, ilkeli ve herkese hizmet götüren bir anlayışla yöneteceklerini belirtti.

Televizyonlarda, yerel seçimlerden çok genel seçimlere gidiliyormuş gibi haberler yapıldığını söyleyen Türker, "Her şehrin, her ilçenin belediye başkan adayı sanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ya da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi propaganda yapılıyor. Yerel yönetimlerle ilgili hiç kimsenin projesi yok" diye konuştu:

Kendilerine "Aman oyları bölmeyin diyenler" olduğunu hatırlatan, Türker şunları kaydetti:

"Oyları bölmeyin' dediniz ve diyelim ki aday gösterdiğiniz milletvekilleri seçildi. Ama parlamentoda kendi kendinize bölünüyorsunuz, sayınız azalıyor. O halde asıl bölen ve Türkiye'nin bölünmesine seyirci kalan sizlersiniz. Bizler neden bu hele geldik. Maalesef bir dönem yurt dışından getirdiğimiz bakanın katkısıyla Demokratik Sol Parti bölündü. Ondan sonra oylar bölünmesin, oylar CHP'ye gitsin diye hep baskı yapıldı. Ama gördük ki CHP de o CHP değil. CHP, Atatürk'e ihanet eden, Atatürk'e sığınıp, Atatürk'ü kullanıp, günü geldiği zaman da Atatürk'ü sorgulamayı düşünen CHP. Biz niye onlara oy verelim. Biz neden bundan sonra kendi yolumuzdan yürümeyelim. Türkiye'de kullanılmayan oylar hesaplandığı zaman net 7 milyon civarında. Bu kullanılmayan oyları hesaba katmadığınız zaman AK Parti yüzde 37 alırken oy miktarı birden bire yüzde 50'ye yükseliyor. CHP ses etmiyor bu işe çünkü onun da oyu yüzde 21,5'tan yüzde 25'e çıkıyor. Bizim amacımız o 7 milyon oy kullanmayan insanı sandık başına götürmek. Bu kullanılmayan oyların yaklaşık 4 milyonu bize ait ve bu 4 milyon oyu bizim geri almamız gerekiyor. Bizim kimseyi böldüğümüz yok. Ancak Türkiye'nin bölünmesinden dolayı rahatsızlık duyuyoruz."

Türker, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Adana aday tanıtım toplantısı

DSP Genel Başkanı Türker, Mersin programının ardından, Adana'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına da katıldı.

Buradaki konuşmasında partilerinden seçilecek belediye başkanlarının sermaye sınıfına hizmet etmeyeceğini ifade eden Türker, "Belediye başkanlarımız seçildiği dönemde, eğer yaratılacak rant varsa o şehirde yaşayanların arasında bölüştürülecek. Yoksa birkaç kişinin gelip rantı alıp götürdüğü bir dönem olmayacak" dedi.

Yerel seçimlerin büyükşehirler için ayrı önem taşıdığını dile getiren Türker, şöyle devam etti:

"Adana, bu dönem ilk kez tam büyükşehir statüsünde oluyor. Eskiden merkez ilçeler büyükşehiri oluşturuyordu, şimdi ise Tufanbeyli'den Ceyhan'a kadar tüm ilçeler büyükşehir sınıfına giriyor. Bu ilçelerdeki köylerde yaşayanlar bile büyükşehire oy verecek. Bu seçimden sonra köylerin sahip olduğu meralar da artık devletin, büyükşehirin kontrolüne geçiyor. O meralar birden bire rant yapılan hale getirilecek."

SHP'den 20 milletvekilini partiye aldığını, grup kurduğunu ve seçime girdiğini hatırlatarak, "Hiçbir zaman demedi ki 'bu 20 kişi niye geliyor.' 1991'de de böyle oldu, hatta 1995'de Adanalı olan ve Kültür Bakanlığı yapan Savaş Timurçun da vardı. O da geldi DSP'ye ve Ecevit'in dönemiydi bu" diye konuştu.

Türker konuşmasının ardından partisinin Adana'daki adaylarını tanıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Türker'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement