DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Oylar bölünüyor' ya da 'Yüzde 10 barajı var' gibi söylemlere itibar etmeden, ödünç oy vererek değil, desteklediğiniz partiye oy vererek, partinizin yüzde 3'ün üzerinde oy alıp, hazine yardımı almasını ve siyasette varlığını sürdürülebilmesini ya da yüzde 10 barajını aşarak parlamentoya girmesini sağlayabilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.

04.04.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Oylar bölünüyor' ya da 'Yüzde 10 barajı var' gibi söylemlere itibar etmeden, ödünç oy vererek değil, desteklediğiniz partiye oy vererek, partinizin yüzde 3'ün üzerinde oy alıp, hazine yardımı almasını ve siyasette varlığını sürdürülebilmesini ya da yüzde 10 barajını aşarak parlamentoya girmesini sağlayabilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Türker, Veteriner Hekimler Derneği 69. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplumda önemli bir yeri olan veteriner hekimlerin sorunlarının giderilmesinin insan sağlığı için de gerekli olduğunu söyledi.

Hayvancılık sektörünün daraldığını öne süren Türker, "Yurt dışından ithal edilen hayvanlarla beraber ölümcül hastalıklar ülkemize geliyor. Hayvan ithal edildiği için veterinerlere ihtiyaç yokmuş gibi bir algı oluşturuluyor. Halbuki bugün, önceki yıllardan daha fazla veteriner hekime ihtiyaç vardır. Tüketilen etlerin sağlıklı olup olmadığını kontrol edebilmek için hipermarketlerin parçalama bölümlerinde veteriner hekim bulundurulmalıdır" diye konuştu.

Veterinerlerin sorunlarını çözebilmek için aktif siyasete girip söz sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, desteklediğiniz partide söz sahibi olun. Aktif siyasette yer alarak sorunlarınızı dile getirin. 'Oylar bölünüyor' ya da 'Yüzde 10 barajı var' gibi söylemlere itibar etmeden, ödünç oy vererek değil, desteklediğiniz partiye oy vererek, partinizin yüzde 3'ün üzerinde oy alıp, hazine yardımı almasını ve siyasette varlığını sürdürülebilmesini ya da yüzde 10 barajını aşarak parlamentoya girmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız parlamentodaki partilere oy vermek gibi bir mecburiyetiniz yok. Parlamento dışındaki partilere uygulanan sansüre inat, gelin aktif siyasette yer alın, siyasi görüşünüze sahip çıkın."

Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer da veteriner hekimlerin sorunlarının çok olduğunu belirterek, "Özellikle son 20 yılda veteriner hekimliği eğitimindeki gelişmeler, veteriner hekimlerin sorumluluk alanlarının genişlemesine yol açmış, günümüzde veteriner hekimlerin misyonunu büyük ölçüde değiştirmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement