DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bu ülkenin Nobel Ödülü alanların sayısının arttığı, temel bilimlerin daha lise düzeyinde öğretildiği eğitim düzenine ihtiyacı var" dedi.

11.10.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bu ülkenin Nobel Ödülü alanların sayısının arttığı, temel bilimlerin daha lise düzeyinde öğretildiği eğitim düzenine ihtiyacı var" dedi.

Türker, TES-İŞ Sendikası Konferans Salonu'nda partisinin seçim bildirgesi ile milletvekili aday tanıtım toplantısında, seçim barajının kaldırILması gerektiğini söyledi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Türker, Türkiye'nin bugün en çok ihtiyaç duyduğu şeyin adalet olduğunu dile getirdi.

Eğitim sisteminin yapılan düzenlemelerle yap boza döndüğünü ileri süren Türker, şunları kaydetti:

"4+4+4 sitemini kaldıracağız. Bu ülkede din eğitimi alınmasını kimse yasaklamadı. Herkes alıyor, her yerde veriliyor. Bizler normal okulun yanında mahallede din eğitimi de aldık. Ama bu ülkenin Nobel Ödülü alanların sayısının arttığı, temel bilimlerin daha lise düzeyinde öğretildiği eğitim düzenine ihtiyacı var."

Parti olarak kadınlara ve gençlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Türker, "Biz varlığımızı kadına ve gençliğe adamış, bunu ilk dile getirmiş partiyiz. Genel Başkan seçilirken, bu partinin kadın ve erkeğin eş başkan olarak yönettiği bir organizasyona kavuşması hayalim vardı. Bunun için kadınlarımızı eğitmeliyiz. Bizim kadınlarımız börekçi olmamalı, bizim kadınlarımız düşünen, sorgulayan kadınlar olmalı" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısına da değinen ve saldırının demokrasiye suikast olduğunu ifade eden Türker, terörle mücadele etmenin yolunun terörün finansman kaynaklarının kurutulmasından geçtiğini vurguladı.

Geçici seçim hükümetinin istifa etmesi gerektiğini de iddia eden Türker, "Seçime girme hakkı olan milli seçim hükümeti kurulmalıdır. Şimdiki hükümet birliği ve bütünlüğü sağlama özelliğini kaybetmiş bir hükümettir" dedi.

Seçim bildirgesi

"Doğruları söyleyen parti" sloganıyla 1 Kasım seçimlerine hazırlanan DSP'nin seçim bildirgesinde, şu maddeler öne çıktı:

"Asgari ücret en az 2 bin lira olacak. Emekli maaşı en az asgari ücretin yüzde 30 fazlası olacak. Askerlik görevini yapan er ve erbaşlara askerlikleri süresince asgari ücret tutarında maaş verilecek. 'Kadın Bakanlığı', 'Göçmen ve Yurt Dışı Türkler Bakanlığı', Engelliler ile KOBİ ve Esnaf Bakanlığı kurulacak. Cemevleri ibadet yeri olarak kabul edilecek. Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek. Seçim barajı kaldırılacak. Futbol karşılaşmaları herkesin izlemesi için şifresiz yayınlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DSP: GENEL BAŞKAN MUSTAFA SARIGÜL OLMAALIDIR... 0 0 Yanıtla

Advertisement