DSP Genel Başkanı Türker'den Anadolu Partisi'ne Ziyaret - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker'den Anadolu Partisi'ne Ziyaret

DSP Genel Başkanı Türker\'den Anadolu Partisi\'ne Ziyaret

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Eğer Türkiye’de Solda Birlik Platformu oluşturulup merkezdeki her düşünceye aradıkları partiyi bulabilirsek çok büyük hizmet etmiş oluruz.

14.03.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Eğer Türkiye'de Solda Birlik Platformu oluşturulup merkezdeki her düşünceye aradıkları partiyi bulabilirsek çok büyük hizmet etmiş oluruz. Çünkü son 3 seçimde sandık başına gitmeyen ve bugün gitmeyeceğini beyan eden seçmen sayısı 12 buçuk milyon. Bu 12 buçuk milyonu sandık başına götürebilecek bir alternatifi koyabilirsek sanıyorum hepimiz bu hizmeti yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı, Anadolu Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Türker ve Tarhan açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bir değişim sürecini yaşadığını belirten Türker, "Bu değişim süreci 7 Haziran seçimlerinden sonra koordinatları belli olmayan bir yere doğru yöneliyor. 4 yıl Türkiye'de hiç seçim yok. Dolayısıyla bu seçimin sonucu Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Bugün komşu illerin, komşu ülkelerin birbirleriyle çatışmalarında bizim bir komşu ilin yalnız komşu ilden gördüğü zararı, komşu ülkeden gördüğümüz zarar ortada. Yapılan yanlış politikalar ve bu politikaların iyi denetlenmemesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DE ÖTEDEN BERİ BİR SOL YÖNETİME İHTİYACI OLDUĞUNU ÖZELLİKLE HEM İKTİDARDAKİ PARTİ TEMSİLCİLERİ DİLE GETİRİYOR"

Türker konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin de öteden beri bir sol yönetime ihtiyacı olduğunu özellikle hem iktidardaki parti temsilcileri dile getiriyor. Cumhurbaşkanı dile getiriyor. Başbakan dile getiriyor. Diğer kesimler dile getiriyor. Yorumcular, medya dile getiriyor. O zaman Türkiye'nin bir sol yönetime sahip olabilmesi için iktidara talip bir kadronun ortaya çıkması gerekiyor. Bu da Türkiye'de insanları birleştirebilmek için farklı siyasi yapılanmalarda yer alan bu soldan ortak hareket eden bir platform oluşturmamız gerekiyor ve bu Türkiye'nin solda birlik platformunun oluşması için bir gayret bir çalışma gerekiyor. Biz böyle bir gayreti, çalışmayı CHP'ye öneri götürüp ortaya koymaya çalıştık. CHP'ye soldaki bütün partileri bir araya getirip bir 'Soldaki Birlik Platformu' oluşturmasını ve daha sonra bu platformun merkezde yani orta sınıfa hitap edebilecek şekilde gerekirse diğer görüşlerinde bir araya getirilmesiyle bir kadro hareketi oluşturmamız gerektiğini söyledik ama CHP böyle bir harekete öncülük yapma eğilimini göstermedi. Tam tersine hiç konuşmadığımız konuları, partileri kapatın birleşelim gibi çok farklı boyutlarında ele aldı. Oysa tüm partiler birbirleriyle düşüncede eşit bir şekilde oturup geleceğin iktidarının yolunu hazırlamaları gerekiyordu. Bu konuda bizim girişimlerimiz devam ediyor. Bu girişimlerimizin dayanağı bütün işbirliklerinin kurumsal işbirliği şeklinde olması gerekiyor."

"BİZİM YAPTIĞIMIZ SOLDA BİRLİK PLATFORMU OLUŞTURULABİLMESİ İÇİN OLABİLİRLİĞİNİN BİR NOKTADA ARAYIŞIDIR"

CHP'nin bu platforma öncülük etmeyi istemediği için öncülük görevini biz üstlendiklerini bildiren Türker, "Anadolu Partisini ziyaret edip Genel Başkanıyla bu görüşlerimizi paylaştık. Bizim yaptığımız Solda Birlik Platformu oluşturulabilmesi için olabilirliğinin bir noktada arayışıdır. Teknik olarak birlikte çalışabilir miyiz diye baktık. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Onlarında duyguları bizim gibi. Önemli olan Türkiye'nin geleceğini aydınlık ve çağdaş bir gelecek olarak çizmek. Bizim iki partinin de en önemli özelliği Atatürkçü düşünceye olan yaklaşımımız ve Atatürk ilkelerine bağlılığımızdır. Bu noktadan hareketle böyle bir arayış yapılabilmesi için bazı arkadaşlar belirleyip önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğiz. Eğer Türkiye'de Solda Birlik Platformu oluşturulup merkezdeki her düşünceye aradıkları partiyi bulabilirsek çok büyük hizmet etmiş oluruz. Çünkü son 3 seçimde sandık başına gitmeyen ve bugün gitmeyeceğini beyan eden seçmen sayısı 12 buçuk milyon. Bu 12 buçuk milyonu sandık başına götürebilecek bir alternatifi koyabilirsek sanıyorum hepimiz bu hizmeti yerine getirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

"BİZİM DE HEDEFİMİZ İKTİDAR. ELBET O BARAJI YIKMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Türker'in nezaket ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını kaydeden Tarhan ise Türkiye'nin güncel meseleleri hakkında da konuştuklarını ifade etti.

Tarhan, "Son seçimde sandığa gitmeyen kitlelere bir seçenek olması gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanın önerisi değerlidir. Bu arayışa ilişkin önerisini Sayın Genel Başkanın değerlendireceğiz. Yetkili kurullarımızla görüşeceğiz. Temasımızı sağlayacağız. Yeniden değerlendirme gerekirse yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin Tarhan'a CHP'den ayrıldığı hatırlatarak, ana muhalefetin iktidar olmama hayalinin olup olmadığını ve genel seçimlerdeki hedeflerine ilişkin soruya Tarhan, "Ayrıldığım partiyle ilgili çok özel bir değerlendirme yapmayı gerekli bulmuyorum. İstifa gerekçeme baktığınızda onu göreceksiniz. Olmadığı için ayrıldım zaten yeni yollar denemek, barajı zorlamak . Çünkü barajların yıkılmak için olduğunu düşünüyorum ben. Her siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Bizim de hedefimiz iktidar. Elbet o barajı yıkmak için çalışacağız" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker'den Anadolu Partisi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.


Advertisement