DSP Genel Başkanı Türker'den Kamalak'a "Seçim" Ziyareti - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker'den Kamalak'a "Seçim" Ziyareti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı makamında ziyaret etti.

17.07.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Türker, Filistin'de büyük bir kıyım yaşandığını belirterek, "Diğer taraftan Irak ve Suriye'de başlayan savaş, yeni devletlerin doğmasına neden olacak hale geldi. Türkiye, şu anda bulunduğu coğrafi konumdan dolayı en güçlü ülke olması gerekirken, İsrail, Mısır ve Suriye'de büyükelçimiz yok. Bu nedenle de Türkiye, söylendiği kadar özellikle Gazze'de olup bitene müdahil olamıyor. İsrail'e 'dur' diyebilmek için diplomatik olarak bütün kanallar tıkanmış durumda. Gerçi sayın Başbakan 2 yıldır Gazze'ye gidecek ama bir adım atamadı ve gidemeyecekti. Ama bu olguyu, bu yapıyı kızıştırdıkça Türkiye'nin buradaki pozisyonu düşüyor" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'nın da bu konuda pasif durumda olduğunu savunan Türker, "Çünkü o da kendi geleceğini arıyor. Bundan sonra 'siyaset yapacak', 'nasıl yapacak' işaretleri vermekle meşgul. BU konuda kendisi de müdahil olamıyor çünkü hükümet elini kolunu bağlamış" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşıldığını hatırlatan Türker, "Seçimle ilgili güzel söylemleriniz var. Çoğuyla da uyuşuyoruz. Bu nedenle sizi ziyaretimizde bu konuda istişare etme ihtiyacı hissettik" dedi.

"HAZİN BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Konuşmasına Ortadoğu'daki duyarlılığı dolayısıyla Türker'e teşekkür ederek başlayan Mustafa Kamalak, "Hazin bir tablo ile karşı karşıyayız. Ortadoğu'daki gelişmeler bizi üzüyor ama şaşırtmıyor" dedi.

Bir gazetecinin diğer partilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceğini hatırlatarak, Saadet Partisi'nin kimi destekleyeceğini sorması üzerine SP Genel Başkanı Kamalak, "Falan adayı, filan adayı destekleyeceğim diye bir önce kendimi angaje etmek mecburiyetinde değilim. Cumartesi günü, teşkilatımız ile bir araya gelip istişare edeceğiz. Oradan çıkan sonucu göre durumu değerlendireceğiz. Acelemiz yok" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker'den Kamalak'a 'Seçim' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement