DSP Genel Başkanı Türker, Ordu'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DSP Genel Başkanı Türker, Ordu'da Açıklaması

DSP Genel Başkanı Türker, Ordu\'da Açıklaması

Türker: "Bu seçim bir refarandum seçimi değildir ama AKP'nin referandumu olacak tek başına. Yani AKP, ciddi bir oy kaybedecek ama bu oylar oradan düşüp bir tek partiye kaymayacak, diğer partiler arasında dağılacak"

23.03.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ""Bu seçim bir referandum seçimi değildir ama AKP'nin referandumu olacak tek başına. Yani AKP, ciddi bir oy kaybedecek ama bu oylar oradan düşüp bir tek partiye kaymayacak, diğer partiler arasında dağılacak" dedi.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Ordu İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Türker, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidar partisindeki koalisyonun çatırdamaya başladığını savunan Türker, şöyle devam etti:

"Çatırdayınca, bu sefer gözler bunun yerine geçecek muhalefet partisine yöneldi. Muhalefet partisinin de şu anda iktidara alternatif olmadığı görüldü. Nitekim alternatif olmadığını nasıl gösteriyor? Bir parti parlamentoda iktidar olabilmek için milletvekili sayısını artırmaya çalışır ama anamuhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri milletvekillerini belediye başkan adayı yaptılar. Yani bu insanlar belediye başkanı seçildikleri zaman muhalefet partilerinin milletvekili sayısı azalacak."

Herkesin ayın 25'inde ne olacağını merak ettiğini vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

"25'inde olmayabilir, 26'sında olabilir. Türkiye de Suriye ile ciddi bir kapışmaya girebilir. Ama bu sefer kapışacağı yer Suriye hükümeti mi? Oradaki teröristler mi? Orası belli değil. Çünkü oradaki teröristler bizim askerlerimizi de şehit ettiler. Şu anda oradaki bize ait olan Süleyman Şah'ın mezarını da ele geçirmiş durumdalar, etrafını en azından oradaki türbeyi çevirmiş durumdalar. Bunun muhalefet partisi, seçim öncesi bir savaşa neden olup seçimin kesileceğini iddia ediyor. Böyle birşey olmaz ama iktidar partisi ile ilgili yolsuzluğa ya da gayri meşru başka şeylere neden olabilen bazı dinleme ve görüntülü kasetlere hepimiz seyirci kalabiliriz, seyredebiliriz, okuyabiliriz."

-"Bu seçim parti seçimi değil"-

Türker, bu seçimin bir referandum seçimi olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ama AKP'nin referandumu olacak tek başına. Yani AKP, ciddi bir oy kaybedecek ama bu oylar oradan düşüp bir tek partiye kaymayacak, diğer partiler arasında dağılacak. Çünkü bu seçim parti seçimi değil, her bölgedeki adayların seçimidir. Farklı adaylar, farklı oy oranlarını alacaklar ama bir realite var. Türkiye ekonomisi kontrol edilmeyecek bir noktaya gelecek. Zaten hala Türk Lirası gerçek değerinin üstünde, tam değerini bulmuş değil. Bu bile ithalatı yeterince daha kısmamış. Onun için önümüzdeki günlerde bu belirsizlik sona erecek diye düşünüyorum, iki veya üç gün içerisinde. Herkes 25'ine endekslenmiş, 25'inde bir şey olmaz ama daha evvel birşey olabilir, belki yarın."

" Twitter'a getirilen yasak aslında bugün getirilmiş bir yasak değil, tasarlanmış bir yasaktır" diyen Türker, "Facebook ve youtube da getirilmeyi düşünülüyor. İnternet, artık kontrol altına alınmış ve insanların özeline girme hakkını maalesef devlet eliyle kontrol etme konusundaki yasalar da yayınlanmış durumda. Bu nedenle bu yerel seçim hem iktidarı denetleyen bir seçim olmalı ama herkes kendi partisine oy vermeli, herkes kendi düşüncesine oy vermeli, herkes kendi inancına oy vermelidir" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DSP Genel Başkanı Türker, Ordu'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement