DSP Genel Başkanı Türker, Partililerle Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Türker, Partililerle Bayramlaştı

Masum Türker: "Parti olarak toplumsal sorumluluklarımızı, ülke sevgisini ve millete sahip çıkma aşkını hiçbir zaman yitirmedik"

30.07.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Parti olarak toplumsal sorumluluklarımızı, ülke sevgisini ve millete sahip çıkma aşkını hiçbir zaman yitirmedik" dedi.

Türker, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Masum Türker, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde destekledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iki partinin adayı olmak noktasından 13 partinin desteklediği bir aday konumuna gelmesinde DSP'nin çok tutarlı, doğru bir politikası olduğunu söyledi. Türker, "Hem MHP Genel Başkanına hem CHP Genel Başkanına ziyaret ettikleri zaman, ortak aday belirlemede destek vereceğimizi belirterek, Türkiye'nin tamamını kucaklayacak bir adayın bulunması konusunda 'evet' dedik" diye konuştu.

İhsanoğlu'nu destekleme sürecine dahil olmadan önce parlamentoda çatı adayı desteklemeyen vekillerle diyaloğa geçerek, Sami Türk'ü aday gösterme çalışması yaptıklarını aktaran Türker, bu konuda imza alamadıkları için daha sonra CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı desteklemek için çalışma yapmak istediklerini bildirdiklerini söyledi.

Ancak Deniz Baykal'ın aday olmayacağını belirtmesi üzerine, bu konuda karar oluşturduklarını ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını vurgulayan Türker, şöyle devam etti:

"Biz niçin başka partilerin gösterdiği adaya muhtaç kaldık, söz sahibi olamadık? Çünkü bizim seçmenimizin her seçimde gözünü korkuttular. 'Oylar bölünmesin' dediler, oylar başka partiliye gitti. ya da seçmenimiz sandık başına gitmedi. Bizim şu anda yapılan hesaplara göre, AK Parti'nin bünyesine gitmiş oy oranımız yüzde 4-5 arasındadır. Bir kısmı da MHP'ye veriyor. Ama en önemlisi bugün Türkiye'de iktidar partisine güç veren oyun içinde yüzde 4-5 oranında bize ait oylar var. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi bize şunu açıklama imkanı verdi. Artık, seçimde kendi partine oy vermek asla oy kaybı değil. Niye? Her 5 yılda bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Diyelim ki, yüzde 5 alsaydık, aynı oranda oy alan başka bir partiyle işbirliği yapıp kendi istediğimiz bir adayı gösterebilirdik. Demek ki, bu saatten sonra bu olacak."

Türker, "Parti olarak toplumsal sorumluluklarımızı, ülke sevgisini ve millete sahip çıkma aşkını hiçbir zaman yitirmedik" ifadesini kullandı.

DSP Genel Başkanı Türker, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Türker, Partililerle Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement