DSP Genel Başkanı Türker: 'Savaş Seçimi Erteletmek İçin Olabilir' - Son Dakika
Güncel

DSP Genel Başkanı Türker: 'Savaş Seçimi Erteletmek İçin Olabilir'

DSP Genel Başkanı Türker: \'Savaş Seçimi Erteletmek İçin Olabilir\'

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, Suriye ile savaş çıkma olasılığının, tek başına iktidar olma olasılığı düşük olan AKP'nin durumu düzeltemezse seçimi erteletmek amacıyla olabileceğini söyledi.

09.05.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, Suriye ile savaş çıkma olasılığının, tek başına iktidar olma olasılığı düşük olan AKP'nin durumu düzeltemezse seçimi erteletmek amacıyla olabileceğini söyledi. Türker, asgari ücretin 2 bin TL, emekli maaşının ise en az 2 bin 600 TL olması gerektiğini açıkladı.

DSP İzmir İl Başkanlığı'nda basın ve partililerle buluşan DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim ve ekonomiyle ilgili konuluları değerlendirdi. Türk dış politıkasının çok kötü olduğunu, bazı gazetelerde birkaç satır, sütun içindeki "Suriye ile savaş olabilir" lafının bile Türkiye'yi dalgalandırmaya ve güvensizlik yaratmaya neden olduğunu söyleyen Türker, "Böyle bir savaş çıkma olasılığı bu ay içinde var. AKP yaptığı ölçümlerde şu anda tek başına iktidar olamayacağını görüyor. Eğer durumu Cumhurbaşkanı'nın hormonlu desteğine rağmen düzeltemezlerse bu konuda özellikle yarın öbür gün bir savaş çıkma olasılığı, seçimi ertelemek amacıyla olur. Cumhurbaşkanı'nın hormonlu desteği dememdeki amaç, Cumhurbaşkanı kendisi 'ben tarafsız olamam taraf olmak zorundayım. Onun için bu çalışamaları yapıyorum' dedi. Bu da iktidar partisine bu düşüşü düzeltmek için sağlanan bir yapı olarak görüyoruz. Türkiye'de başkanlık sistemi de doğru değildir. Dünyanın gidişatına aykırıdır. Bir ülke demokrasisi ancak erkler, kuvvetler ayrılığı ile sağlanabilir. Şuna benzetilebilir; akıllı telefonlanları kullanırken başkanlık sistemine gidildiği zaman manyetolu telefona geçmeye benzer" dedi.

Türker, seçimde hedeflerinin yüzde 10 barajını aşmak olduğunu söyledi. 2007 yılında CHP'yi desteklediklerini ve seçime girmediklerini belirten Türker, "Seçime girmeyen partinin seçmenlerini iki dönem geçmedikçe toplaması zordur. Bir de 'Oylar bölünmesin. Bölünürse AKP'ye gider' anlayışı var. Bu da etkili oluyor ancak CHP'ye verilen bazı oylar da AKP'ye gitti. Örneğin Edirne'de, Adıyaman'da CHP'den seçilen milletvekilleri AKP'ye geçti. Seçim takvimi öncesi CHP'yi ziyaret ederek Yunanistan'daki Syrza gibi model oluşturmak, soldaki partilerin toplamak için öneri götürdük. Ancak, istemediklerini söylediler. Bize de partimizi kapatmamızı söylediler" dedi.

Türker AKP'nin tek başına iktidar olma olasılığının da düşük olduğunu belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DSP Genel Başkanı Türker: 'Savaş Seçimi Erteletmek İçin Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement