DSP İstanbul Milletvekili Ağırbaş Bakan Çubukçu'ya "Okullarda Şiddeti" Sordu - Son Dakika
Politika

DSP İstanbul Milletvekili Ağırbaş Bakan Çubukçu'ya "Okullarda Şiddeti" Sordu

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarına İlişkin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Yazılı Olarak Yanıtlandırması İstemiyle TBMM Başkanlığı'na Soru Önergesi Verdi.

01.10.2010 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yazılı olarak yanıtlandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Ağırbaş, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber her yıl okullarda yaşanan şiddet, saldırganlık, zorbalık gibi istenmeyen olayların tekrar kamuoyunun gündemine geldiği belirtti. Öğrencilerin birbirlerine uyguladığı şiddetin, okul çevresindeki tehlikelerin sebep olduğu ölümlü ve yaralanmalı hadiselerin yazılı ve görsel basında sıklıkla haberleştirilen olayların başında geldiğini belirten Ağırbaş, "Eğitim öğretim yılının başında İstanbul Güngören'de Dr. Lütfi Kırdar İlköğretim Okulu'nda bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olayın şoku atlatılmadan Bartın Endüstri Meslek Lisesi'nden gelen bıçaklama haberi velileri ve kamuoyunu üzmüş, tedirgin etmiştir. Anne ve babalar, ilgililerden çocuklarının güven ortamı içinde eğitim kurumlarına devam edebilmelerini sağlayacak, koruyucu ve önleyici tedbirleri bir an önce almalarını beklemekte" dedi.

Ağırbaş Çubukçu'ya şu soruları yöneltti:

"Son beş yılda okullarımızda ölümlü ya da yaralanmalı kaç adet şiddet olayı meydana gelmiştir?

Öğrencilerin güven ortamı içinde eğitim kurumlarına devam edebilmelerini sağlamak için ne gibi önlemler alınmıştır? Bu önlemleri şekilsellikten pratiğe aktaracak, etkili kılacak çalışmalar yapılması gündemde midir?

Okul içi şiddetin önlenmesi konusunda Üniversitelerle ortak çalışmalar yapılmakta mıdır? Bu çalışmalar nelerdir? Üniversitelerle birlikte yürütülen projelerin sayısının arttırılması ve yaygınlaştırılması düşünülmekte midir?"(ANKA)

(HDY/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika DSP İstanbul Milletvekili Ağırbaş Bakan Çubukçu'ya 'Okullarda Şiddeti' Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement