DSP'li Ağırbaş: Çubukçu'nun Açıklaması, AKP'nin Maskesini Düşürdü - Son Dakika
Politika

DSP'li Ağırbaş: Çubukçu'nun Açıklaması, AKP'nin Maskesini Düşürdü

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Kız ve Erkek Çocukların Ayrı Sınıflarda Okumasını Desteklemesi Üzerine, "Bu Açıklama, Anayasa Değişikliği Hususunda AKP'nin Maskesini Bir Kez Daha Düşürmüştür" Dedi.

12.08.2010 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, kız ve erkek çocukların ayrı sınıflarda okumasına yönelik açıklamalarına bir tepki de DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'tan geldi. Ağırbaş yaptığı açıklamada, Çubukçu'nun kız ve erkek çocukların ayrı sınıflarda okutulmasını destekler nitelikteki yaklaşımını eleştirdi. "Bu açıklama, Anayasa değişikliği hususunda AKP'nin maskesini bir kez daha düşürmüştür" diyen Ağırbaş, şöyle devam etti:

"Yaptığı anayasa değişiklikleri ile kadın erkek eşitliğini güçlendirdiğini vurgulayan AKP, Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamaları ile yaptığı değişikliğin özde değil, sözde olacağının sinyalini vermiştir. Ülkemizde kız- erkek karma eğitime ilişkin tartışmaların bugün yaşanması oldukça anlamsızdır. Bu türden açıklamalar AKP'nin gizli gündem maddeleri olduğunu ortaya koymaktadır. Halkımız Anayasa değişikliği için referandumda oyunu kullanırken, bu hususları göz önüne alacak ve ülkemizin hayrı için referandumda Anayasa'ya "hayır' diyecektir. Ülkemiz bugünlere kolay gelmedi. Kimse ülkemizin aydınlık geleceğini karartma planları yapmasın. Halkımız bu planları ters düz edecek, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozacak ferasete sahiptir."(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika DSP'li Ağırbaş: Çubukçu'nun Açıklaması, AKP'nin Maskesini Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement