DSP Lideri Türker: AK Parti Hdp ile Koalisyon Kurabilir (2) - Son Dakika
Güncel

DSP Lideri Türker: AK Parti Hdp ile Koalisyon Kurabilir (2)

DSP Lideri Türker: AK Parti Hdp ile Koalisyon Kurabilir (2)

Bülent ECEVİT PARKI VE MEYDANI'NI AÇTI DSP Genel Başkanı Masum Türker, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde MHP'li Belediye tarafından yaptırılan "Bülent Ecevit Parkı ve Meydanı'nın açılışına katıldı.

15.02.2015 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent ECEVİT PARKI VE MEYDANI'NI AÇTI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde MHP'li Belediye tarafından yaptırılan "Bülent Ecevit Parkı ve Meydanı'nın açılışına katıldı. Konvoy eşliğinde Turgutlu'ya gelen DSP Lideri Türker, meydanın bulunduğu kavşakta kendisini karşılayan DSP Turgutlu İlçe Başkanı Mehmet Canbolat ile partililerle birlikte İlçe merkezinde tur atarak halkı selamladı. Türker, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önünde bir süre araç içinde dinlendi. Meydan açılışında Türker'e DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, DSP Turgutlu İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve partililer eşlik etti. Daha sonra Bülent Ecevit'in adının yazılı olduğu levha önünde basın açıklaması yapan Türker'in yanına CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ve CHP Turgutlu İlçe Başkan Vekili Selahattin Yönak da gelerek, "İlçemize hoşgeldiniz" dedi.

DSP lideri Türker, konuşmasında, "Burada bir önceki belediye meclisi tarafından alınmış karar gereği bu dönem Belediye Başkanı Turgay Şirin ve belediye meclisi üyeleri tarafından uygulamaya konulan Bülent Ecevit Meydanı'nda duygularımızı söylemek için bir araya geldik. Hem geçen dönem karar alan belediye meclisi hem bu dönem bu kararı uygulayan belediye meclisine demokratik ve kucaklayıcı davranışlarından dolayı yalnız adını verdikleri bizim genel başkanımız Bülent Ecevit adına değil, Türk demokrasisine örnek olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Turgay Şirin'e ayrıca teşekkür ediyorum. Liderler, politikacılar bizim gibi ülkelerde kolay yetişmiyor. Çünkü mazisi monarşik yapıdan gelip katılımcı anlayışla demokratik sisteme geçen ülkelerde liderlik kavramının oluşması, partilerin kurumlaşması için en az 200 sene gibi bir zaman gerekir. Türkiye'nin demokratik yaşamının da 90. yılındayız, 100. yılını bile tamamlamış değiliz. Bu süreç içinde demokrasiye katkıda bulunan özellikle insanların çağdaş birlikteliği olan hak ve özgürlüklere önem veren ve taş üstüne taş koyma hayali ve eylemiyle yaşayanları, sonsuza kadar, tarihi özellikleri, katkıları nedeniyle hatırlatmak gerekir. Bunu bugün Turgutlu'da rahmetli Bülent Ecevit'i hem resmi hem de ismiyle birlikte anıyoruz" dedi.

"ÖZGECAN'A KIYANLAR AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İLE CEZALANDIRILMALI"

Türker, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine de değinip, "Kadın haklarına ciddi bir şekilde kısıtlamalar getirilmekte. Bunlar dolaylı olarak iş yasalarında, tanınmak istenen haklarda ve kadınların mahkemelerde karşılaştıkları durumlarla ilgilidir. İkinci bir durum Türkiye'de ciddi bir baskılama vardır. ve bu baskılama sanki yavaş yavaş Ortaçağ dönemindeymiş gibi kadın ve erkek ayrımında kadın bir obje olarak görülmeye başlanmıştır. Bu iki noktanın oluşmasına neden olan ve buna kaynaklık eden yeni dayatılmak istenen yaşam biçimine itiraz edip değiştirmedikçe benzer olaylarla karşılaşacağız. Bu olaya neden olanları kınıyorum. En ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun en ağır cezası da ağırlaştırılmış müebbet cezasıdır. Bazı bakanların dediği gibi idam cezası değil. Ağırlaştırılmış müebbet hayatı boyunca hiçbir zaman affedilmemek demektir, içeride, hapishanede kalmak demektir. Bunun bu şekilde olmasını herkesin bilmesi gerekir. Bu olayda teselli bulmamız gereken şey kadınların başkaldırışıdır. İnşallah bu başkaldırı yaşam tarzının değiştirilmesine katkı olur. Özgecan'ı bu yönüyle tacize uğramış bir genç hanım olarak değil, ilerde kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında, yeni yaşam tarzının oluşmasında bir demokrasi şehidi olarak değerlendirmek lazım" diye konuştu. - Rker

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DSP Lideri Türker: AK Parti Hdp ile Koalisyon Kurabilir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement