"Güne, Başbakanın İstifası ile Uyanmalıydık" - Son Dakika
Güncel

"Güne, Başbakanın İstifası ile Uyanmalıydık"

DSP Genel Başkanı Türker, Suriye toplantısının dinlenmesi ile ilgili "Sabah başbakanın 'İstifa ettim' haberiyle uyanmamız gerekiyordu." dedi.

28.03.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, Suriye toplantısının dinlenmesi ile ilgili "Bugün aslında sabah başbakanın 'İstifa ettim' haberiyle uyanmamız gerekiyordu" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'ne geldi. Suriye toplantısının ses kaydı ile ilgili konuşan Türker şunları söyledi:

"Bugün aslında sabah Başbakanın 'İstifa ettim' haberiyle uyanmamız gerekiyordu. Bu güvenlik ile ilgili Dışişleri Bakanının başkanlığında yapılan toplantıda eğer ki 17 Aralık'tan bu yana her yanda bar bar 'Dinleniyoruz, her yerde paralel devlet var' diye başbakan söylüyorsa ve dışişleri bakanlığında güvenlik amacıyla yapıldığı söylenen ve sosyal medyaya yansıyan konuşmaların gerekli tedbirler alınmadığı için, başbakanın bugün istifa etmesi gerekir. Aslında artık devletin cılkı çıkmıştır."

'İNSANLARIN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAZ HALE GELMİŞTİR'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, dinlemeler nedeniyle insanların güvenliğinin sağlanamadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda her yer, herkes dinleniyor, herkes izleniyor. Başbakanın ağzından öğreniyoruz iş adamlarına şantaj yapan kasetlerin varlığını, devlet adamlarına bürokratlara siyasilere yapılan şantajların kasetlerini. Ama bu yolu açan bu hükümetin uyguladığı politikalardır. Eğer ki 2003 yılından itibaren Türkiye'deki Atatürkçüleri izlemek üzere MİT bünyesinde kurulan tim faaliyete başladığında herkesi dinleme organizasyonu yapılmasaydı, bugün bunlar yaşanmazdı."

Sosyal medyada kişilerin haklarına saldırı bulunulmasıyla ilgili olarak önlem alınması  gerektiğini kaydeden Türker, "Hükümetin yapması gereken bu erişimi engellemekten vazgeçmesi, ama müzakere yoluyla, diğer ülkelerde olduğu gibi kişilik haklarına saldıran yapılanmaları durdurabilirmeli" dedi.

Türker daha sonra partisinin seçim çalışmalarına katıldı. - Ergenetekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Güne, Başbakanın İstifası ile Uyanmalıydık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement