"DSP Uzlaşmacı Kültüre Sahip Bir Partidir" - Son Dakika
Güncel

"DSP Uzlaşmacı Kültüre Sahip Bir Partidir"

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş Dsp'nin Uzlaşmacı Bir Kültüre Sahip Olduğunu Söyledi.

23.02.2011 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP'nin uzlaşmacı bir kültüre sahip olduğunu ve etnik köken ile dine dayalı siyaset yapmayan tüm kesimlerle görüşeceklerini belirten Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, seçim çalışmalarında özellikle kararsız kesime sesleneceklerini açıkladı Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, etnik köken ve dine dayalı siyaset güdenler dışında her kesimle iş birliği yapabileceklerini, Haziran'da yapılacak genel seçimlerin öneminden dolayı her evden bir oy beklediğini söyledi.

DSP Sakarya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Ağırbaş'ın sözleri, DSP'den yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, Ağırbaş'ın şu sözlerine yer verildi:

"Pek çok anket yapılıyor. O anketlerde herkes kendi partisini birinci parti olarak gösteriyor. Anketlerde büyük miktarda kararsız oylar da çıkıyor. Ben o kararsız oylara sahip insanlara ya da "Ben sandığa gitmem' diyen insanlara seslenmek istiyorum, Türkiye, yeni anayasa yapacak meclisi seçecektir. O nedenle bu seçim, çok önemli bir seçimdir. Bu yüzden her evden bir oy bekliyorum."

Gazetecilerin iş birliği yapıp yapmayacaklarına ilişkin sorularına cevap olarak, uzlaşmacı bir parti olduklarını savunan Ağırbaş'ın, konuşmasında, "Rahmetli liderimiz Bülent Ecevit'ten öyle gördük. Sağlı sollu işbirliği çabası vardı" dediği belirtildi. "Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştirmek adına, DSP olarak girişimlerde bulunduk. Bazılarını medyayla paylaşamıyoruz ama daha önce basına yansıyanlar oldu. Bağımsız Cumhuriyet Partisi(BCP) lideri Mümtaz Sosyal ve Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı(HEPAR) Osman Pamukoğlu ile görüşmemiz oldu" şeklinde konuşan Ağırbaş, her partinin eşit katkı sunacağı bir işbirliği gerçekleştirmek istediklerini açıkladı.

-"HÜKÜMETİN İZLEDİĞİ POLİTİKA DOĞRUDUR"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'daki olaylar karşısındaki tavrı için, "Başbakan diğer ülkelerdeki olaylarla ilgili de hemen konuşmadı. Bu politikayı, DSP olarak doğru buluyoruz" diyen Ağırbaş, "Diktatörlerin ne yapacaklarını bilmiyoruz, orada 25 bin vatandaşımız yaşıyor, partilerin bu durumu siyaset malzemesi yapmasını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

Ağırbaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in Balyoz Davası sanıklarıyla görüşmeleri hakkında sorulan sorulara ise şöyle yanıt verdi:

"Asker özellikle son dönemde çok yıpratılmak istendi. Bu anlamda kendi askerine sahip çıkması son derece doğaldır. Balyoz Davası devam ediyor. Her kurumda hata yapan insanlar olabilir., ancak onların hatalı olup olmadıklarına hukuk karar verecektir. Bu yapılanlar, umarız Genelkurmaylık makamına kadar yükselecek başarılı öğrencilerin önünü kesmeye yönelik bir proje değildir. Ancak eğer öyle ise, bu durumda halkımızın onlara sahip çıkması gerekir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'DSP Uzlaşmacı Kültüre Sahip Bir Partidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor
    17:48 Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya'da düzenlediği mitingde, Konya'da üye sayısının 32 bine ulaştığını ve Türkiye genelinde ise adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüdüklerini açıkladı.

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement